Gyermekvállalás cukorbetegen

KérdésekGyermekvállalás cukorbetegen
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sárika megkért arra, hogy írjam le a terhességeim tapasztalatát.
Többen tudjátok, hogy 1-s típusú cukorbeteg vagyok, idén immár 30 éve.
Nagy fiamat 15 évvel ezelőtt szültem, cukorbetegen és asztmásan,reflux problémával.
Arra sajnos már nem emlékszem, hogy milyen inzulint kaptam, mert hát a 30 év alatt volt már jópár. 🙂
A 15 évvel ezelőtti és a 3,5 évvel ezelőtti terhességi állapotom volt a legszebb időszak az életem alatt és itt nemcsak a gyermekek jövetelére gondolok.
Mindkét terhességem alatt ( bár a második szülésnél már a fentebbi eü gondjaim mellé párosult szívbillenytű gond is) a cukrom olyan csodálatos volt,mint előtte és azóta sem, pedig a nagy időbeli eltérés miatt más és más inzulint kaptam. A terhesség alatti és nem terhességi evési szokásaim ugyanazok, semmi változás nincs benne. Az orvosok azt mondták, hogy állandóan terhesnek kellene lennem. 🙂 Az egészben a "kellemetlen" csak az volt, hogy nem volt elég a napi 4x-i vércukor mérés( bár mostanában a volt Apdira mizériám miatt sem 4x-i), hanem akár napi 8-10 mérés is volt és többször is kellett esetleg korrigálni. Egyik terhesség alatt sem híztam plusz kilót. Viszont a kislányom megszületése után a szoptatás alatt igen és az azóta is rajtam van. Ahogy elkezdtem szoptatni, pár másodpercen belül hypoztam. Ezért az egyik kezemben a pici, a másik kezembe pedig a férjem adogatta a szénhidrátot. Izgi volt. 🙂
A fiam idején még az volt a szokás, hogy kéthetente kellett menni a kezelőorvoshoz és a nőgyógyászhoz. Az utolsó másfél hónapra pedig be kellett feküdni, csak hétvégére volt eltávom. November 11.-én reggel megkaptam az indítót és 12.10- órára a fiam már kint is volt. Mindkét gyermeket nem császárral szültem.
Fiam nagyobb súllyal született, a régi inzulin hatásával indokolták: 4,2 kg. Én pedig vagyok 164 cm és 50 kg-val kezdtem mindkét terhességem. Akkor még rögtön az elején majdnem a végéig kaptuk az epidurális érzéstelenítőt.
Kislányommal már csak havonta kellett menni a kezelőorvoshoz és nőgyógyászhoz. Pénteken még itthon az irodában dolgoztam, hétfőn pedig megszületett. Nála már a súly is rendben volt ( Humalógot kaptam): 3,6 Kg. Itt viszont már nehezebb volt a szülés. Feltételezem a "korom" miatt is, meg hát ekkor már csak néha néha kérni epidet, megszenvedtem vele, kifáradtam a végére. Meg hát azért ezt a második szülést már nem csak cukorbetegen, asztmásan, reflux problémával, hanem mitralis regrulaticióval csináltam. Nehéz volt, De megcsináltam! Itt van két, szép, egészséges gyermek!!!

23 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/2123/

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Nagyon örülök ennek a fórumnak és Köszönet Anita ezért az őszinte írásért. Erőt add igy babavárás előtt diabosan.

Sára Biró answered 9 év ago

 Sok sikert kívánok kedves Ágnes. Anita rengeteg hasznos tanáccsal ,történettel látott el minket.