Gyakran jelentkezik együtt a depresszió és a cukorbetegség?

KérdésekGyakran jelentkezik együtt a depresszió és a cukorbetegség?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 14 év
12 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 A cukorbetegség és a metabolikus syndroma számos egyéb betegséggel is kapcsolatban van,így a depresszióval és az antidepresszánsokkal(hangulatjavító gyógyszerek) is.
Ezzel kapcsolatosan kutatások történtek a betegekkel depressziós skálát(kérdőív)töltettek ki és
összefüggést találtak. 

Agnes Kovacs answered 9 év ago

sztem ez habitus és személyiség kérdése.  Én magam is dühös leszek és igencsak felkapom a vízet, de kizárólag akkor dühöngök  amikor szeretném megoldani adott helyzetet időben és a környezetben lévők butasága, csacskasága vagy nemtörömdömsége  akadályoz a helyzet megoldásában ennek nálam semmi köze a vércukor értékéhez,  sőt nem is befolyásolja a vércukrot. Idegesebb inkább ciklus hormváltozásakor vagyok , de nem magas a vércukrom ciklusnál majdnem pontosan emelem hozzá a szükséges  inzulint, mégis feszült vagyok akkor. Persze én sem vagyok boldog ha magas a cukim, de ideges sem leszek ha az anyagcserém nem úgy alakul ahogy szeretném, de hát  jó ideje cukorbeteg vagyok  ez a feladatunk h kezeljük a változásokat, helyes döntéseket hozzunk akár étkezésben, akár inzulinban, akár időben, akár mennyiségben. Én inkább azt tapasztalom h magas vagy alacsony vércukinál ha az tartós állapotként fennáll, akkor a test kimerül, lefárad , mint amikor nem alszik az ember és ez a kimerültség, fáradékonyság okozhat testi fájdalmakat, pszichés bajokat.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Talán az segíthetne valóban sok cukorbeteg társunknak ha volnának folyamatosan diab rendelőkben tájékoztatók ha csak évente 2 alkalommal, meg küldenének kis infórmációs füzetkéket, mert az tud streszt okozni ha valamit nem tudunk, akkor  a megoldását sem látjuk és ez okozhat egye sszemélyiségekben depressziót.