Mikor nem javasolt cukorbetegnél a terhesség vállalása?

KérdésekMikor nem javasolt cukorbetegnél a terhesség vállalása?
Aranka Horváth kérdezte ennyi ideje: 14 év
3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

Kifejezett diabeteses nephropathiaban / vese kis ereinek a betegsége /,súlyos magas vérnyomás betegségben,látást rontó retinopathiaban / szem/,súlyos koszorúér szövődmény esetén ,ingadozó vércukor esetén , ha a fogamzás körül ,vagy ezt követő néhány héten belül diabeteses ketoacidozis volt.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

rossz anyagcsere zavarnál, amikor ingadozik a vércukor kifejezetten tilos a baba vállalása, egyrészt a cukorbetegségben érintett kismama is veszélkyeztetve van, de a magzat is. Az anyagcsere beállítást követően 2 -szer teljesen egészséges tartományú HbA1C és napi ingadozástól mentes hypo-hype nélküli vércukor szükséges,hogy a babavállalás teljesülhessen. Ettől függetlenül sok cukorbetegtársunkat hidegen hagyja a tény és spontán esik teherbe cukorbetegen, aztán vagy mázlija van vagy nem lesz. Nekem mindig azt mondták és terhesgondozáson is cukorbetegnek maximálisan törekedni kell nagyon szigorúan h 4-6mml/l egészséges tartományban legyen a vércukra a várandosság alatt és előtte lévő fél évben is.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

az alacsonyabb vércukortartomány azért kifejezetten fontos, mert várandósság alatt a HbA1C torzító értéket mutat, hiszen a vörösvértestek rövidebb ideig élnek ezért nem a valós vércukrot mutatja a hemoglin, ahogy idősebb életkorban is azonos okokból torzit a HbA1C érték, ezt az orvosok tudják de a betegek nem veszik ezt figyelembe.