Érdemes csökkenteni a húsfogyasztást?

KérdésekÉrdemes csökkenteni a húsfogyasztást?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

A vegetáriánusoknak alacsonyabb volt a triglicerid- ésvércukorszintjük, a vérnyomásuk, és kisebb volt a derékbőségük,valamint a testtömeg-indexük, mint a másik két csoportnak.

10 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 A zsíros húsokat mindenképpen kerülni kell. Az a jó ha a napi táplálék 50 %-a szénhidrát (zöldség, gyümölcs,gabona) 20 % fehérje és 30 % zsír. Sajnos a magyar ember nem így táplálkozik. Nemrég volt a rendelőben egy túlsúlyos beteg aki,hogy ne fogyasszon sok  szénhidrátot ,mert inzulinos cukorbeteg-reggelire pl. disznósajtot,tepertőt ,húrkát eszik. Hát ez így nem jó! De véleményem szerint az sem jó,ha valaki  teljesen vegetáriánus étrendet eszik. Mindig a középút a legjobb. Én például kedvelem a mediterrán diétát ,az egészséges,nem zsíros 🙂

etelka1964 answered 13 év ago

 Csökkenteni érdemes,de elhagyni  az én véleményem szerint nem szabad.
Van itt vegetáriánus valaki?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

ÉN NEM VAGYOK VEGA ÉS NEM IS TUDNÉK AZ LENNI HÚS FONTOS ÉN BÁRMILYEN HÚSIT MEG ESZEK NAGYON SZERETEM A VAD ÉTELEKET IS. NEM IS ÉRTEM HOGYAN LEHET , HOGY ÉVEKIG NEM ESZNEK HÚST.EGYOLDALU TÁPLÁLKOZÁS . HOZZU TÁVON HIÁNY JELENKEZIK.

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Valóban a középút a legjobb. Én is kedvelem a húsokat,de a soványabb  húsokat fogyasztom mivel a kalória tartalomra is érdemes oda figyelni. Olvastam,hogy a marhahús emésztéséhez is pl.sok inzulinra van szüksége a szervezetnek. Mindenképpen figyelni kell a kalória és a CH bevitelre egyaránt. Véleményem szerint nem egészséges a vegetáriánus táplálkozás hiába alacsonyabb a triglicerid szint.Hogy a vércukorszint alacsonyabb lenne??

stewes answered 13 év ago

A vega táplálkozás nem véletlenül alakult ki. A vallási körítés nélkül is van létjogosultsága. (Mint ahogyan a kóser ételeknek is. Sok korszerűnek mondott táplálkozási elv mutat hasonlóságot.) De nem biztos, hogy a világ minden részén, mindenkor, minden környezetben működik. Egy lapföldi aligha tudna meglenne sárgarépán.
Különböző épületes tévéműsorokban láthatunk celebeket, aki:
– két hete vega vagyok, nem eszem meg a húst;
– vega vagyok, nem eszem meg a levesből a húst, de a lé jöhet.
Na ilyen nincs. Valaki vagy egészen az, vagy semennyire.

Egyébként sok-sok leganda létezik a táplálkozással kapcsolatban is. Egyik, amit mostanában hallottam egy szlovák házaspárról szól, akik 160 évig éltek. Soha nem ettek mást, csak hamuban sült pogácsát és kecsketejet.

Sára Biró answered 13 év ago

Érdekes  a szlovák házaspár nem lett alultáplált?:-)
Igen a celebeknél nagy divat a vega,mert ugye teljesítmény nincs amiért úgymond" sztárok "
lehetnének ,de valamivel fel kell hívni a figyelmet magukra. Így marad az egy hónap alatt ennyit-meg annyit fogytam a vega  és a sok divatos fogyókúrás módszerrel.Majd megszületik a könyv stb…

Mária Balázs answered 13 év ago

Na a vegan kajáról ne is beszéljünk,amikor hallom hogy ki mennyi idő alatt fogyott le a hátam borsózik. Aztán az ujabb könyv,hogy mennyit szedett vissza már nem jelenik meg. ennyit a szélsőséges dolgokról!!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HÁT IGEN A RÉGI IDÖSEK MINDIG AZT MONDJÁK BEZZEG A MI IDÖNKBEN NEM VOLTAK ILYEN BETEGSÉGEK ÖK MINDENT MEGETEK ÉS MÉGIS MENNYI IDEIG ÉLTE. MOST MEG LASSAN SAJNOS MINDEN ÁRTALMAS DE MIÉRT IS VAN EZ? TÁN ANNO NEM VIZSGÁLTÁK ÖKET IGY ÉS AKKOR IS VOLT CSAK NEM TUDTAK ROLA? KITUDJA UGYE.DE TÉNY 80 FELET SOKAN ELÉLTEK.

Sára Biró answered 13 év ago

 Krisztina most olvastam a vegetáriánusoknál sokkal kevesebb alkalommal alakul ki a bél gyulladás! Na mit szólsz? Lehet át kellene térni?! Akkor meg mi lenne a vashiányoddal?!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

SZIA SÁRI HÁT BEVALOM NEM VAGYOK AZ A TUL HUSI IMÁDO DE  AZÉRT HIÁNYOZNA. VASHÁNYOMRA PÁROM MIKOR EZT ELOLVASTA ESTE AZT MONDTA Ö VASUTON DOLGOZIK VASHIÁNY MEGOLDVA. -::))) VICC VOLT . DE TÉNY VEGA HÁT NEM TUDOM NEHÉZ LENNE . EZ A DIÉTA IS ÉPP ELÉG .