Egészséges Életmód.

KérdésekEgészséges Életmód.
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Tudnátok -e valamit mondani a krónikus fáradságról?

4 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Ilyenkor tavasszal az ember sokkal fáradtabbnak érzi magát. Minél többet kell mozogni a szabad
levegőn,és igyekezzünk sok idény zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani  .Télen kevesebbet mozgunk ezáltal lelassul a keringésünk,ilyenkor bizony fáradtabbak vagyunk. És ha még stressz is ér,akkor sokkal fáradékonyabb az ember (legalább is én:-). Én ilyenkor  magneziumot és multivitamint szoktam szedni.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Krónikus fáradtságról akkor beszélünk, ha legalább egy hónapon keresztül alvásproblémák és testi panaszok vannak előtérben, de nem érik el azt a szintet, ami orvosi kezelést tenne indokolttá, de a mindennapi életvitelt jelentősen rontja.
Ilyenkor fontos, hogy próbáljunk, lehetőleg aktívan kikapcsolódni, a kivett szabadságot nem munkával tölteni, mert ablakot kell pucolni, meg függönyt kell mosni. Jó, ha sokat mozgunk, kirándulunk. Próbáljunk a családdal együtt kikapcsolódni.

Mária Balázs answered 13 év ago

 Véleményem szerint létezik a krónikus fáradtság,az ember a túl sok munkától,stressztől egy idő után kifárad.A tavasz reméljük segít nekünk és jobb lesz a közérzet a napfényétől. Igazad van Eszter:-)

Tri-Ton answered 13 év ago

Szokásomhoz hűen egy kicsit változtatnék illetve egyszerűsítenék a dolgon. Magyarországon a négy évszak helyett csak kettőt vegyünk figyelembe. Egyik a jó idő után következik a rossz, mig a másik a fordítottja ami éppen itt van. A fáradtság érzet szerintem éppen abból adódik, hogy miként éljük meg ezt a változást, illetve hogyan tudjuk feldolgozni. Maradva a tavasznál, az ,, alig vártam,, típus ezerrel pörög és jól érzi magát , míg a másik fáradtságra panaszkodik. Megoldás: készülni kell arra ami tudhatóan következik és ha rá készül, szinte várja a szervezet akkor nem lesz meglepetés. Természetesen mindíg meg kell keresni azt a jó dolgot amiért alig várjuk, hogy tél, vagy alig várjuk, hogy tavasz legyen! Keressük mindíg a pozitív oldalát és nem lesz miért panaszkodnunk mikor megtaláljuk amit kerestünk.