A dicséret mint gyógyító tényező?

KérdésekA dicséret mint gyógyító tényező?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 10 év

Az üzenőfalat olvasva ez a kérdés merül fel bennem. Akik hozzánk járnak bizony szoktak dicséretet kapni, ha sikerül a kitűzött cél egy parányi részét is megvalósítani.
 
"  Picit dicsekszem: voltam laborba és 6,2 az átlag értékem, azután voltam a rendelőben, ahol dicséretet kaptam a jó eredményeimért, azután voltam a háziorvosomnál ahol szintén megdicsért az orvos. Én már nem is bánom, hogy közben tombolt a kánikula. "

Ti,hogy vagytok ezzel, szerintetek fontos?
Szoktatok dicséretet kapni ?

11 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 10 év ago

Dicséret? Az egyik legfontosabb nevelési eszköz. Persze, fontos a hibák elmagyarázása is, de semmiféleképpen nem letolásként. Valóban, ebből tanul az ember, de a dicséret nélkül nem lesz önbizalma. Igenis szükség van a külső megerősítésre is, bár az igaz, hogy kinek-kinek eltérő mértékben.
György, igazad van, hogy ez akkor ér valamit, ha olyan embertől kapjuk, aki ismer minket, a betegséget, az erőfeszítéseinket, de sokat segíthet a betegséggel való megküzdésben is, főleg akkor, amikor kiderül a probléma.
A jókor, jó helyen, megfelelő embertől kapott dicsérte pedig igazán felszabadító lehet.

Sára Biró answered 10 év ago

Nagyon fontos,hogy megbékéljünk az állapottal, akkor könnyebb az is- ami valójában nagyon nehéz .
A várakozás rossz sajnos sok a beteg, és néha bosszantó ha egy-egy nap 3-4 beteg nem jön be rendelésre és az időpontot sem mondja le, ilyen kor mások bekerülhetnének 🙁 Van olyan,hogy előre kell venni egy-egy beteget,mert romlott az anyagcseréje, így emiatt is plusz a várakozási idő. Szóval olyan jó megoldás szerintem nincs …