Miért kell a napi ötszöri étkezés?

KérdésekMiért kell a napi ötszöri étkezés?
Tündi kérdezte ennyi ideje: 13 év

Az orvos szerint napi ötször kell enni. De nem tudom betartani, mert nem kívánok annyiszor. Ha kevesebbet eszek akkor viszont gyorsan megéhezek.Van hogy este hétkor éhes vagyok, és eszek egy szelet félbarna kenyeret egy szelet párizsival, és utána jól vagyok. Normális ez?

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Kedves  Tündi! Üdvözlünk az oldalon! 
 Azért kell naponta  5-ször étkezni,mert  egyrészt mérsékelhető az étkezés utáni vércukor emelkedés mértéke,másrészt a táplálék több,kisebb részre osztása esetén csökkentheti a testtömeg-gyarapodás esélyét. Közti étkezésnél tízórai,vagy uzsonna alkalmával próbálj meg egy almát,vagy narancsot,vagy kefirt elfogyasztani. Az esti félbarna (teljes kiőrlésű kenyér jobb) kenyér és párizsi mellé javasolnék egy paradicsomot ,vagy egy paprikát,vagy retket stb..Ezek lassítják a felszívódást és alacsony a szénhidráttartamuk.
Naponta hányszor étkezel?  Napi hány gramm CH-ra vagy beállítva?

Tündi answered 13 év ago

Szia Sárika. Köszönöm szépen a választ.  1200 Ch-ra vagyok, de nem mérem már nagyjából tudom mennyit ehetnék. Próbáltam a rozskenyeret, de nekem savanyú, és hamar penészes. A kefirt szeretem azt szoktam enni fahéjasan nagyon finom. Köszönöm a sok jó tanácsot.:)Szép estét kívánok.

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Tündi! Mi az 1200 ? 🙂 1200 Kcal,vagy 120 gramm szénhidrát? 
Nagyon sokféle teljes kiörlésű kenyeret lehet már kapni,sőt a korpás zsemle is nagyon jó és a szénhidrát tartalmuk általában csak 25 gramm CH. Ez azért jó,mert lassan szívódik fel és egyenletesen emeli a
vércukrot ,fontos a  minél egyenletesebb vércukor ingadozás,mert úgy lehet a legjobban a szövődményeket kivédeni.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

ÉN NEM VAGYOK CUKOR BETEG DE JAVASLOM TARCSD BE AMIT TANÁCSOLTAK ÉS  TESSÉK UGY ÉTKEZNI. MERT  KÉSÖBB MEG BOSZULJA MAGÁT A SZERVEZETED LÁSD IRTAM EGY TÖRTÉNETET AJÁLOM FIGYELMEDBE. SAJÁT ÉRDEKED.

Cuki Baba answered 13 év ago

 Én is még most is sokszor elfelejtem,hogy tízóraira is kellene valamit enni. Igen a rendszerességet nehéz megszokni.

Ati42 answered 13 év ago

Tündi a párizsi mellé,ha eszel valamilyen zöldséget paradicsom,paprika akkor később éhezel meg.

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Nagyon fontos,hogy egyszerre ne együnk nagy mennyiséget. Én amióta a Victoza injekciót adom azóta megszoktam a rendszeres kisebb étkezést.