Mi lehet az oka,hogy egyes helyeken a betegnek még az inzulin beadás módját sem tanítják meg?

KérdésekMi lehet az oka,hogy egyes helyeken a betegnek még az inzulin beadás módját sem tanítják meg?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nincs rá idő? Vagy a beteget nem érdekli,mert nem akarja elfogadni a kezelést? Mi a véleményetek? 

3 Válasz
Best Answer
etelka1964 answered 13 év ago

 Ez nagyon szomorú! Valóban zsúfoltak a rendelők,de hogy a beteget ne tanítsák meg ez elképzelhetetlen! De én is voltam olyan cukorbeteg fórum oldalon ahol a betegek egymástól kérdezték hogyan kell beadni az injekciót és még el sem kezdte egyik-másik! Ezen nagyon meglepődtem!

Zsóka answered 13 év ago

Sajnos igaz, hogy olyan zsúfoltak a rendelők, hogy alig jut idő egy egy beteg ellátására. A cukor sajnos már nép betegségnek számít. Nálunk is egy héten kétszer két-két órára van cukor rendelés.Ezt is a kórházi munka mellett mellékesen látja el a két orvos felváltva.Ha minden nap lenne  rendelés , akkor lenne idő kellőképpen tájékoztatni mindenről a beteget.

Lajos Máté answered 13 év ago

 nekem abban a szerencsében volt részem,hogy a diabetológiai szakápoló megtanított az inzulin beadására, és az ezzel kapcsolatos teendőkre! Sőt mondta,hogy bármilyen kérdésem lenne keresemm,akár a későbbiek során is a szakrendelőben bármelyik reggel rendelés előtt kérdezhetem! Nagyon sok oktató anyagot kaptam! A családom is olvasgatta, a feleségem a főzést is ezek szerint tervezi. Így is nehéz volt,de nem tudom elképzelni,hogy ha valakit még meg sem tanítanak akkor mi lehet!