Mi a véleményetek az új gyógyszer-támogatási rendszer tervezetről?

KérdésekMi a véleményetek az új gyógyszer-támogatási rendszer tervezetről?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Hallottam a hírekben,hogy a gyógyszertámogatást felülvizsgálják pl.ha valaki dohányzik,vagy ha valaki nem tartja be a diétát,és a mozgást akkor más támogatási rendszerben részesül!
Ki tudja ezt ellenőrizni?

7 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

 KELL VÁLTOZTATNI RAJT MERT SZERINTEM NAGYON SOK AZ INDOKOLATLANUL SZEDET GYOGYSZER.

MariMarton answered 13 év ago

 Valóban sok gyógyszert fogyasztunk! Például egy cukorbetegnek más betegségei is vannak és így is sokba kerül a gyógyszer,ha még elvonják a támogatást akkor nem tudom mi lesz!

Tri-Ton answered 13 év ago

A saját egészséged jobbá tételét ne várd mástól, te megad tedd érte a legtöbbet. Ha ezt megteszed nem számít a más véleménye és a támogatási hajlandósága !  Támogatásra főleg annak van szüksége aki képtelen a saját döntésre. Tudom, hogy van aki ezt a kijelentést önhibáján kívül nem engedheti meg magának, de aki ezt megteheti a saját eddigi gyógyszerszámlájának töredéjkéből ki fog jönni. Mondom ezt úgy, hogy én is lázadok a megszorítások miatt. Feleslegesen ne szedjünk gyógyszereket, csak azért, mert eddig is szedtük. Lehet, hogy már nincs is rá szükségünk, de, ha szedjük a mellékhatásai biztosan jelentkezni fognak !

nika0422 answered 13 év ago

biztos igazatok van de sajnos egyik betegség hozza a másikat igaz a gyógyszerek is csinálnak problémákat mert van amire jó de van amibe kárt tesz én is gyógyszer ellenes vagyok de sajnos ha muszáj szedni akkor jön a probléma alacsony nyugdíj mellet nincs támogatás sajnos hanyagolni fogják a ki váltást mert  lehetetlen lesz megvásárolni tehát nekem nem igazán tetszik a új rendszer bevezetése szerintem inkább orvosoknak kellene alaposabb kivizsgálást és döntést hozni milyen gyógyszert és mennyiséget írjon fel a betegnek!

Sára Biró answered 13 év ago

 A tapasztalat azt mutatja,hogy elsőként a koleszterin csökkentőket hagyják el a betegek,majd sokan a többit is,és már egyre több emberrel találkoztam aki az inzulint is elhagyta( nem 1-es tip.betegek!!).Ez utóbbin nagyon meglepődtem! Na az inzulint nem az ára miatt hagyja el valaki,mert azért nagyobbrészt csak 300 forintos dobozdíjat kell fizetni! Viszont van az a réteg aki alig tudja kiváltani a gyógyszereket a kis fizetésből,azokra valóban nagy teher lesz,ha a támogatásokat csökkentik. Mint írod Te is Nika,hogy mennyi betegséged volt,elhiszem hogy aggaszt! Én már előre félek,ha ilyen tervezetek vannak!
Azt már korábban is többször írtam,hogy pl.ha valaki dohányzik stb.. arra van pénze és bejön a rendelőbe és azt mondja,hogy ő nem tud diétázni,mert nincs amiből megvegye a"diétás élelmiszert"-na ilyenkor megvan a véleményem!

Mária Balázs answered 13 év ago

 Mostanra már megtudtuk,hogy számos vérnyomás csökkentő szer megdrágult. Szerencsére az inzulinok ára nem változott (vagyis a doboz díj),hát ez is jó,nem?

mimi xd answered 13 év ago

 Igazad van Marika,ennek is örülni kell,mert úgy tudom az inzulin nagyon sokba kerül.Azon kivül még mennyi gyógyszert kell szedni!