Lantus Solostar véleményeket szeretnék

KérdésekLantus Solostar véleményeket szeretnék
Milány Tiborné kérdezte ennyi ideje: 10 év

 Véleményeket és segítséget szeretnék kérni azoktól a kedves inzulinos cukorbetegektől akik a Lantus és Humulin R fajta inzulint használnak!Mindenfajta megjegyzés, vélemény érdekesség érdekel, mivel én most váltottam a Lantus Solostarra és az interneten nem találok semmi használható információt!

13 Válasz
Best Answer
rgyorgy answered 10 év ago

Szervusz, Nálam a reggeli értékek a legstabilabbak. Este Humulin N-t adok be 9-kor, majd eszem általában egy almát, három korpovit keksszel. Reggelire 47 gr házi rozskenyeret eszem. Volt idén olyan hónap, hogy reggeli után ugyanannyi volt a cukrom mint előtte. Most egy hónapja 1-1,5 mmol-al felmegy, de így is 7 alatt marad.Hogy ebéd előtt mennyi legyen a cuker, a tízóraival szabályozom.Délben én is szabadon ehetek, pedig ekkor adom a napi legkevesebb inzulint.Vacsora idejére az uzsonnával szabályozom a vc-t. Vacsoráznom már óvatosabban kell, de nem annyira mint reggel. A reggeli jó cukraimhoz: a televíziót pár éve egyáltalán nem is kapcsolom be.Lefekvés előtti egy órában csakis számomra kellemes dolgokkal foglalkozom. Stress ellen vannak azt jól oldó zenéim, azokat halgatom, és gyakran úgy is alszom el. Azt, hogy mikor mérjek, magam határoztam meg. Evés után félóránként mértem, két alkalommal, és így NEKEM az étkezés utáni két órás mérés ideális. Inzulint nappal Actrapidot használok, csak ennek a módosítását ismerem.

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Az inzulin korrigálásával tudna valaki részletes tanácsot adni?

Milány Tiborné answered 10 év ago

 Kedves rgyorgy! Köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre.Én is adtam magamnak a humulinN-t egy évig, de a reggeli cukraim nem voltak jók. E helyett ajánlották fel a lantuszt bázis inzulinnak. Igy jobbak az értékeim, de a reggeli után még most sem jók 8-9-10, pedig én nem eszek csak 30 CH-át. Neked a reggeli jó cukraidhoz a leírtak alapján az esti nyugalmi állapot járul hozzá, lehet ,hogy kripóbálom egyszer.A házi rozskenyered receptjét leirnád nekem!!!