Igaz,hogy a cigaretta ugyanolyan káros az erekre,mint a magas cukor?

KérdésekIgaz,hogy a cigaretta ugyanolyan káros az erekre,mint a magas cukor?
8 Answers
Best Answer
Zsóka answered 10 év ago

Igaz mert érelmeszesedést okoz, és káros a szívre a tüdőre , és az összes légző szervet károsítja a dohányzás!!

Sára Biró answered 10 év ago

 A dohányzás növeli a szívroham,a stroke,a daganatos megbetegedések,a tüdőbetegség stb.kockázatát.A dohányosoknak érdemes segítséget kérniük a leszokáshoz,és elkerülni a mások által kifújt dohányfüstöt(passzív dohányzás).A dohányzást tiltani kell,bizonyitékok vannak arra vonatkozóan,hogy a szív-koszorúér betegség keletkezésében a legtöbb betegnél ez a legfontosabb rizikofaktor!

Margit Szatmári answered 10 év ago

Én nem dohányzom még is van baj a szívemmel.

Ati42 answered 9 év ago

 Nagyobb kockázattal alakul ki rák azoknál a dohányosoknál életük folyamán, akik szokásuk szerint már reggel, ébredés után rágyújtanak – állítják amerikai kutatók.

Szabó Eszter answered 9 év ago

Kedves Margit!
Egy olyan véleményt írtál le, amivel a munkám során naponta találkozom. Angiológiai rehabilitációs osztályon dolgozom, és sok dohányos beteg mondja, hogy a szobatársa nem dohányzik, mégis amputálták a lábát, neki meg megvan mind a kettő.
Valójában a cigaretta nem okoz konkrétan betegséget, illetve csak nagyon ritkán, de jelentősen ronthatja a túlélési esélyeket bizonyos betegségekben, amikről Sári írt. Ebben az esetben azt szoktam mondani, hogy ha tehetünk valamit, akkor az az, hogy együttműködünk a kezelőorvossal, és növeljük a túlélésünk esélyeit azzal, hogy abbahagyjuk a dohányzást. De Fontos azt tudni, hogy a Sári által említett betegségek esetén nem kiváltó ok a dohányzás, hanem egy erős súlyosbító tényező.

stewes answered 9 év ago

Tudom, negatív szemlélet, meg annyi sok más dologgal pusztítjuk önmagunkat, de én a dohányzásra azt szoktam mondani, ha mindenképpen úgyis meghalunk, minek arra még pénz is költeni.

Szabó Eszter answered 9 év ago

Kedves stewes!
Jó látni, hogy visszatértél közénk. 🙂
Valóban negatív szemléletű, amit írsz, de sajnos teljesen igaz. Egyébként néha megengedhetjük magunknak, hogy negatívan gondolkodjunk, mert aztán abból tudunk építkezni.

Sára Biró answered 9 év ago

 Csatlakozom az Eszterhez,jó látni hogy visszatértél stewes!:-)