Igaz,hogy a cigaretta ugyanolyan káros az erekre,mint a magas cukor?

KérdésekIgaz,hogy a cigaretta ugyanolyan káros az erekre,mint a magas cukor?
Ilona50 kérdezte ennyi ideje: 14 év
8 Válasz
Best Answer
Zsóka answered 14 év ago

Igaz mert érelmeszesedést okoz, és káros a szívre a tüdőre , és az összes légző szervet károsítja a dohányzás!!

Sára Biró answered 14 év ago

 A dohányzás növeli a szívroham,a stroke,a daganatos megbetegedések,a tüdőbetegség stb.kockázatát.A dohányosoknak érdemes segítséget kérniük a leszokáshoz,és elkerülni a mások által kifújt dohányfüstöt(passzív dohányzás).A dohányzást tiltani kell,bizonyitékok vannak arra vonatkozóan,hogy a szív-koszorúér betegség keletkezésében a legtöbb betegnél ez a legfontosabb rizikofaktor!

Margit Szatmári answered 14 év ago

Én nem dohányzom még is van baj a szívemmel.

Ati42 answered 13 év ago

 Nagyobb kockázattal alakul ki rák azoknál a dohányosoknál életük folyamán, akik szokásuk szerint már reggel, ébredés után rágyújtanak – állítják amerikai kutatók.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Margit!
Egy olyan véleményt írtál le, amivel a munkám során naponta találkozom. Angiológiai rehabilitációs osztályon dolgozom, és sok dohányos beteg mondja, hogy a szobatársa nem dohányzik, mégis amputálták a lábát, neki meg megvan mind a kettő.
Valójában a cigaretta nem okoz konkrétan betegséget, illetve csak nagyon ritkán, de jelentősen ronthatja a túlélési esélyeket bizonyos betegségekben, amikről Sári írt. Ebben az esetben azt szoktam mondani, hogy ha tehetünk valamit, akkor az az, hogy együttműködünk a kezelőorvossal, és növeljük a túlélésünk esélyeit azzal, hogy abbahagyjuk a dohányzást. De Fontos azt tudni, hogy a Sári által említett betegségek esetén nem kiváltó ok a dohányzás, hanem egy erős súlyosbító tényező.

stewes answered 13 év ago

Tudom, negatív szemlélet, meg annyi sok más dologgal pusztítjuk önmagunkat, de én a dohányzásra azt szoktam mondani, ha mindenképpen úgyis meghalunk, minek arra még pénz is költeni.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves stewes!
Jó látni, hogy visszatértél közénk. 🙂
Valóban negatív szemléletű, amit írsz, de sajnos teljesen igaz. Egyébként néha megengedhetjük magunknak, hogy negatívan gondolkodjunk, mert aztán abból tudunk építkezni.

Sára Biró answered 13 év ago

 Csatlakozom az Eszterhez,jó látni hogy visszatértél stewes!:-)