Hogyan küszöböljük ki a magas cukorszintet?

KérdésekHogyan küszöböljük ki a magas cukorszintet?
kati55 kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Nagyon köszönöm aválaszokat a segítséget de én úgy látszik forditva működök. Ugyanis amióta melegek vannak több inzulint kell adnom és mégis magas a cukrom pedig az inzulinom a hűtőben tartom és jó hőfokon. Igaz hogy a meleg miatt kevesebbet mozgok mert  nem sokáig birom ki . Ami az elcsábulást illeti 1 szelet süti  egyszerre 10 fölé emeli a cukrot és innen nehezebb letornászni Szia Jó Pityu ezekszerint sorstársak vagyunk reméllem te ügyesebb vagy és én is örülök hogy láttalak

7 Válasz
Pityu answered 11 év ago

Szia Kati! Már vártam, hogy írsz. Most ne menj a napra, tombol a kánikula. Én már kezdek a barnára hasonlítani.

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Kati! mikor magas a vércukrod ( a süteményt leszámítva, mert az gondolom egyszer volt?), van-e esetleg alacsony vércukrod?
Iszol elég vizet, folyadékot?
Az inzulin beadása után az étkezésig hány percet vársz?

Sára Biró answered 11 év ago

Kati
" Szia  Jó Pityu neked pedig üzenem én nem fogok leégni mert nem birok kint lenni a napon de neked azért jó sütkérezést persze csak módjával.

Szia Sári! Az inzulin beadása után kb. 20 percet várok és délig semmit sem eszek mégis magas a cukrom. A nagy melegek előtt a reggeli cukrom 6 körül volt most meg 8 vagy több. Ettől egy kicsit ideges is vagyok és lehet hogy ez még jobban emeli a cukorszintet mert délutánra már 13 körül jár. De azért nem adom fel tovább küzdök hogy lejjebb menjen a cukrom. Ha tudsz valami megoldást szívesen elfogadom és kipróbálom  Előre is köszi. Szia!

 Azt még elfelejtettem megírni hogy ugye  gyümölcsök szezonját éljük és abból bizony eszegetek pl. cseresznye, málna. Lehet hogy ez okozza a magas cukrot?"

5 órája567 pont Pityu

 • Cseresznye 10 dk = 65 Kcal energia és 14 g szénhidrát
 • Málna   100 g.     = 35 Kcal és 5,4 g. Ch.
 • Körte  100 g.      = 53 Kcal és 12 g Ch.
 • DINNYE  görög   = 31 Kcal és 6,5 g. Ch.
 • Barack               = 45 Kcal és 11 g. Ch.
 • Szőlő 100 g (vannak 200 g.-nál nagyobb fürtök is) = 81 Kcal és 18,1 g. Ch.

  Sziasztok! Az üzenetemnek volt bevezető része is, csak nagynak bizonyult: Kati, ha gyümölcsöt eszel vedd figyelembe az alábbi értékekkel, és csak valami helyett, valami mellett, étkezési időben fogyaszd.

 • Sára Biró answered 11 év ago

   Kati Pityu a lényeget megírta 🙂 Legalább tudod, hogy mi okozza a magasabb vércukrot. Egy kicsit a rendszerre kell figyelni/tudom nehéz megállni/. De ha pl. de. gyümölcsöt eszel ( az tízórai!), ebéd után is ehetsz, meg délután is, akár a vacsorát is kipótolhatod gyümölccsel,csak legyen egy kis rendszer.

  Kati nem reggelizel és beadod a rapid inzulint? Akkor lehet leesik a vércukrod, utána azért magas!
  Írj le egy napot, mit, mennyit, mikor  eszel, mennyi a cukrod, mikor adod az inzulint? Akkor okosabbak leszünk.

  Pityu answered 11 év ago

  Köszönöm Sárika, hogy rendbe raktad a hozzászólásaimat, nem éreztem hosszúnak, mégis több részbe fogadta el a gép. Köszi. Kati ügyes légy!

  kati55 answered 11 év ago

   Szia SáriA reggelim általában  1 szelet kenyér 3 szelet felvágottal többnyire parizel a kenyér teljes kiörlésü.Reggeli elött a cukrom 8,3 Délben 6,6 Az ebédem gyümölcsleves és sárgababfözelék 1 szelet  kenyérrel. 3 óraflé már nagyon éhes vagyok és ilyenkor sajnos vagy buktát vagy briost megeszek 1-et 6 órakor a cukrom 12,3és a vacsorám 10 dkg. sült császár. Tudom hogy a sütit nem szabadna megenni de mivel én csak napi  4-szer eszem ugygondoltam hogy belefér. A gyümölcsöt csak nasiként szoktam enni de csak  1-2 szemet. A napokban különben nagyon sokat ugrál a cukrom. Na és el sem tudom kébzelni hogy az esti inzulin mért folyik vissza idáig sosem csinált ilyet

  Sára Biró answered 11 év ago

   Szia Kati!
  A reggeli mellé egyél paradicsomot, vagy paprikát stb, délelőtt ehetsz gyümölcsöt tízóraiként pl. egy marék eper, vagy cseresznye, ebéd rendben, délután buktafélét tényleg ne egyél,mert az elviszi a cukrod, max olyankor, ha elmész gyalogolni,vagy biciklizni,akkor megeheted, ha otthon vagy próbáld ki hogy eszel valamilyen gyümölcsöt pl. egy marék meggy, és 2-3 Korpovit keksz ( ez felszívja a savat és nem leszel éhes),a bukta féle nagyon megemeli a vércukrot, azt ehetsz pl ebédkor a zöldségleves, vagy zöldbableves után.
  Próbál mindenképpen a hasba adni az inzulint, és beadás előtt fel kell rázni!
  Mennyi a "nasiként" fogyasztott gyümölcs??