D-Cont Ideál lefagyása

KérdésekD-Cont Ideál lefagyása
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 11 év

Szeretném megosztani a tapasztalatomat, hátha ti is így jártok.
Nemrég elromlott (?) az Ideál készülékem, mert nem kapcsolt be méréskor és én sem tudtam bekapcsolni. Elküldtem a szervizbe, pár napon belül a múlt héten vissza is kaptam. Az elvégzett javítások felsorolásában elemérintkezési hiba szerepel. A szerviz megjegyezte, hogy mi a teendő ha a készülék lefagy.
Ebben az esetben, ha készülék nem kapcsolható be ill. ki és az elemek jók, ki kell venni az elemet és kb. 15 másodpercig nyomva kell tartani a KI/BE kapcsoló gombot, majd visszahelyezni az elemet. A dátum beállítása után pedig már lehet újra mérni. Hát ez valóban működik, hiszen ma ismét nem tudtam bekapcsolni a készüléket és így tettem, ahogy javasolták. Valóban ezt követően be lehet kapcsolni a készüléket, a memóriában megmaradnak a korábbi mérések.

Valaki járt már így?

Azért nem örülök nagyon, hiszen ha leesik a vércukrom, és sürgősen mérnem kell, akkor nem nyugtat meg, hogy még +5-10 percig kell a készüléket állítgatni, az elemet ki-be tenni, mert ilyenkor elég gyenge is vagyok. Ha többször előfordul azért felfogom hívni a szervizt és lehet, hogy ez lesz a tartalék készülék és próbálkozom a Trenddel, hátha jobban beválik.

34 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Köszi Gyöngyi , hogy megosztottad a tapasztalatot, ilyennel nem találkoztam,de még nem is hallottam. Viszont érdekes,hogy ismételten jelentkezett ez a hiba nálad.
Másnál volt ilyen?
Minden cukorbetegnek kell lennie tartalék vércukormérő készüléknek.
Neked csak egy készüléked van most?

Gyöngyi answered 11 év ago

Nem, van egy Trendem is szerencsére. Most azért írtam a szerviznek, mert ez egyáltalán nem nyugtat meg, hogy alig egy hét eltelte után így jártam. Így nem érzem megbízhatónak a készüléket.

Gyöngyi answered 11 év ago

Arról nem is beszélve, hogy több mint 2000 Ft volt a postaköltség. Pár alkalom és inkább új készüléket érdemes venni. Ez is felháborító!

Sára Biró answered 11 év ago

 2000 forint a postaköltség? Ez nagyon sok! 🙁 Egy vércukormérő csere pedig 2990 forint.

Gyöngyi answered 11 év ago

Hát igen! Ezért felháborító, hogy állítólag megjavították a készüléket és pár nap sem telik el, és ugyanaz a hiba. Nem gondolom, hogy ez természetes, hogy bármikor lefagyjon a készülék. Szerintem nem sikerült megtalálni a hiba forrását. Nem fogok ebbe belenyugodni.

Sára Biró answered 11 év ago

 Nagyon kíváncsi vagyok, hogy más tapasztalt-e hasonlót?

rgyorgy answered 11 év ago

Az ilyen kontakt hibákat ismerem. Más digitális eszközöknél is gyakran előfordul Gyakori ok lehet, hogy az elem már vásárláskor is félig, vagy majdnem teljesen lemerült. Nálunk 5-6 db ilyen elem mindig van tartalékba. Az ára Kínaiaknál 150 Ft, órajavítónál 2000 Ft, és az is lehet félig lemerülve. Kontaktjavitó sprével is helyre lehet hozni a hibát. Legjobb megoldás a tartalék elem, és cserélni ha kell.

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszi az infót kedves György! Nem mondom elég nagy különbség van elem és elem  ár között. Itt nálunk is sokszor tapasztalunk hasonlót. 2000 forintot azért még mostanáig nem hallottam. Milyen az a kontaktjavító spray?

Gyöngyi answered 11 év ago

Ez biztosan így is van. Csak az a bosszantó, hogy a szervizben ezt megjavították, legalábbis a papír szerint amit küldtek. Egyébként valóban most cseréltem előtte elemet. Több elemet is kipróbáltam.

rgyorgy answered 11 év ago

Most néztem az"árgépen" a legolcsóbb CR2032-es gombelem 140 Ft, legdrágább ugyanebből az elemből a 4. oldal végén 2500 Ft/Db!!! Érdemes odafigyelni az árakra. A kontakt spray leoldja az érintkező felületekről a szennyeződéseket. Gyorsan lemerülhet az elem Pl. konyhában nedves levegőn. Nálunk a digitális mérlegben kell gyakran cserélni ugyanezt az elemet, mert a konyhában tartjuk.