Mi okozhatja kínzó reggeli köhögést?

KérdésekMi okozhatja kínzó reggeli köhögést?
pityu72 kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

.
A köhögéssel a szervezet a lerakódott szennyező anyagoktól próbál megszabadulni. Aki sokat dohányzik, ismeri a reggeli ingerszerű köhögést. Ha ez már hosszú ideje fennáll, krónikus bronchitishez vezethet.

Sára Biró answered 13 év ago

 Igaza van a Krisztinának  a dohányzás miatt hajnali köhögés és köpeürités alakul ki. A kínzó reggeli köhögés,ha hosszú ideig fennáll krónikus obstruktiv  tüdőbetegség tünete is lehet!

Violetta Varga answered 13 év ago

 A köhögés a légúti védelem egyik része, jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, váladék, idegentest került melyet a köhögés megpróbál onnan eltávolítani. Akkor kóros, ha elhúzódik, kínzó, megkönnyebbülést nem okoz és fárasztó, nem enged aludni. Ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

Tri-Ton answered 13 év ago

Van olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszer is aminek ez az egyik mellékhatása. Nekem már cseréltek emiatt vérnyomás csökkentőt és megszünt a köhögésem. Egész véletlenül alsó lábszár fájdalmak nem jelentkeznek mellé ?

pityu72 answered 13 év ago

 A köhögés mellé lábfájdalom? Tudom a dohányzás nagyon káros és már sikerült csökkenteni!

Tri-Ton answered 13 év ago

Pityu72 !   Igen és csak azért kérdeztem, mert egy általam nem nevesített vérnyomáscsökkentőnek egyik mellékhatása a köhögés, másik az alsó lábszárakban időnként fellépó görcsös fájdalom. Általában a kettő együttléte esetén lehet okozó a gyógyszer, külön-külön inkább mások az okok. No csak ezért kérdeztem.

pityu72 answered 13 év ago

 Értem! Köszönöm!