Volt közületek valakinek arcideg bénulása?

KérdésekVolt közületek valakinek arcideg bénulása?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ha valakinek van ilyen jellegű tapasztalata, kérem írja meg. Egy közeli hozzátartozóm érintett. A gyógyulás menete, időtartama és a visszamaradó szövődmények érdekelnének.

13 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 12 év ago

KEDVES jasko én tapasztalatbol irok. nekem volt. 3 honapig jártam fiziko terápiára. kb utána még honapok teltek ell mig kicsit helyre jöt. sajnos teljesen nem jött rendbe van vissza maradás. sokáig nehez ettem ittam mert több jöt kifelé mint befele. sokat rágoztam, hogy folyamatosan legyen mozgás.  szememet nem tudtam teljesen lecsukni ugy aludtam fogtam.  mükönnyet irtak rá mert ugye nyitva volt és kiszáradt. lenne kérdés várom és válaszolok.

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó nekem nem volt,de neurológián dolgoztam  és nagyon hosszú folyamat a gyógyulása.
Először kell tisztázni,hogy periférias,vagy központi idegrendszeri a bénulás,ezért mindenképpen ideggyógyászati  szakorvosi vizsgálat szükséges. Ha perifériás bénulás nagy adagban kell B-vitamint szedni,illetve kezdetben B 1 injekció hatékony,fontos az arc masszírozása "gyúrni",valamint fizikotherapias kezelés, a szembe műkönnyet cseppenteni.Ha központi idegrendszeri a bénulás azt kórházban kell kezelni.Egyelőre ez jutott eszembe,de volt olyan beteg aki fél évig is kezelésre járt nagy türelem szükséges.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

PONT ez volt a menet rend elöször én is oda mentem a neurologiára. lehet anno még tevoltál ott SÁRI.

Sára Biró answered 12 év ago

 Hát Krisztikém nem kizárt,és így ahogy mondod dereng is valami.Jaskó Krisztikének az arcán nem látszik,de sok beteg van akinél észrevenni,hogy a szája picit ferde,vagy  a szemét nem tudja becsukni teljesen. 

jaskó answered 12 év ago

Köszi Sárika!
Ezeket a kezeléseket kapja. Szombaton kezdődött és a szem, illetve a száj környéke torzult. Hétfőn a fülészeten kezdtünk, mert ott érzett fájdalmat, de nvoltunk neurológián. Milgammát kapott és fizioterápiás kezelést írtak fel. Egyelőre 10 alkalom, de lesz kontroll.  Voltunk szemészeten, kapja a cseppeket. A szeme már kicsit működik. Már majdnem teljesen záródik a szemhéja. A rágózás és a masszírozás megy és rengeteget beszéltetjük. Nagyon féltjük és ami tőlünk telik, mindent megteszünk érte. Azt mondták, hogy talán a huzat okozta. Arra nagyon érzékeny és a munkahelyén elég rosszak a körülmények ilyen szempontból.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Nekem akkor látszik csücsörités meg fogászat mikor kikel nyitni és akkor elkel huzni a számat. de igy tényleg nem látszik de a szél van azt nem szereti akkor érzékeny. télen meg azt mondom pofimra fagy a vigyor.

Sára Biró answered 12 év ago

 Igen a húzat hozzájárulhat.Emlékszem fiatal nővér koromban egy 7 hónapos kismamának volt annyira elferdülve a szája,nagy adag  B 1 vitamint kapott. Most gyakran adják a Milgammat,de az injekcióban kellene az elején,mert fontos időben a hatékony kezelés,és utána is szedni szájon át.És állandóan gyúrni az arcot és melegben tartani,és napszemüveget tenni,hogy a fény ne sértse a szemet.Lassacskán beugranak a régi dolgok. Mindenképpen javulást kívánok! 

jaskó answered 12 év ago

Köszönöm a válaszokat és a biztatást. Bízunk benne mi is, hogy javulni fog a helyzet és újra visszatér az a kedves mosoly az arcára, ami mindig is jellemezte őt!

Tri-Ton answered 12 év ago

Szia Jaskó !   Próbálok pár dolgot összeszedni. Első a Kálium : Fontos az izmok épüléséhez és az idegek működéséhezKáliumvesztéskövetkeztében az izomgyengeség a bénulásigfokozódhat. Érdemes gondolni rá !

Tri-Ton answered 12 év ago

 IDEG-BÉNULÁS,GYULLADÁS, ZSÁBA:    Diéta,  káposztapakolás , sok mozgás, masszírozás