Vízfogyasztás és a vércukorszint összefüggése. Tapasztaltatok e hasonló jelenséget?

KérdésekVízfogyasztás és a vércukorszint összefüggése. Tapasztaltatok e hasonló jelenséget?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 10 év

Van egy érdekes tapasztalatom, ami évek óta rendszeresen előfordul, de eddig nem fordítottam rá kellő figyelmet. Szeretném tudni, hogy a KEVA csapatból volt e valakinek hasonló tapasztalata?

15 Válasz
Best Answer
Tri-Ton answered 10 év ago

Egy kis ,,hangos" gondolkodás a lehetséges okról.  Ha belegondolunk, hogy egy kanál cukorra, vagy sóra cseppentünk egy csepp vizet attól még az az marad ami volt. Viszont, ha ugyanazt egy liter vízbe tesszük, teljesen feloldódik. A kettő között meg változik a sűrűség. A szervezetünk nyirok és vér keringési rendszerében is lehet ilyen, hogy a relatív folyadékhiány miatt elkezd sűrűsödni és képtelen több anyagot felvenni és szállítani. ( lehet az akár az inzulin is, amit szállítani kellene ) Majd, ha ismét pótoljuk a folyadékot, akkor újra lesz ,,szállításra" képes folyadék és helyre állhat a rend. Ez ugyan csak ilyen Tóni féle műszaki emberes megközelítés, de lehet, hogy van köze az igazsághoz.

Sára Biró answered 10 év ago

 Egy tegnapi esetet írni: 2 típ. cukorbeteg 9 órakor nem evett,nem ivott semmit vércukor 10,1 mmol/l.
3 pohár víz,egy két falat a vércukor fokozatosan csökkent 8  mmol/l alá. Másnap reggel már csak 8 volt. Mi a tanulság? reggel 1-2 Korpovit, vagy 1-2 Abonett kenyeret megenni egy pohár tea,gyógyszer. Utána lehet dolgozni. Nem bírom elégszer hangsúlyozni, hogy a reggel nem 10 órakor van:-(  

Zsuzsanna Német answered 10 év ago

Teljesen igazad van Sárika!!! Én is ilyesmin bukok el!!! Van itthon korpovitunk most, mindig is lesz,finom friss !!!Sokszor saját magunkal tolunk ki,pedig minden igaz amit tanácsolsz ezt higgye el minden cukorbeteg!!!

Marika answered 10 év ago

Zsuzsa !! Nem elég ha tudjuk , hogy enni kellene meg is kell tenni . Addig nem kezdek semmit reggel amíg nem mérek , beadom az inzulint , és reggeli közben beveszem a három szem gyógyszeremet . Utána jöhet a napi munka , mert ha nem teszed , elfogod felejteni .

Sára Biró answered 10 év ago

 Mennyire igaz amit írtál Marika,tényleg így van. Naponta találkozom emberekkel, akik reggel nem esznek,pedig tudják,hogy kellene.Egy Abonet,egy korpovit keksz , egy te,vagy víz és indulhat a nap.A lényeg,hogy enni kell. És korán bevenni a gyógyszert, mert a tablettás cukorbeteg is cukorbeteg.

Marika answered 10 év ago

Ilyenkor télen mindennap főzök gyümölcs teát . Csipkebogyó , fekete áfonya és több féle teából. Reggel és délután is , kis citromlével ízesítem és egy kancsóban mindig ott van és ha meglátjuk iszunk belőle . Ilyenkor a víz nem esik olyan jól , de a teát szívesen elkortyolgatjuk . Ezzel megoldhatjuk anapi folyadékbevitelt , mert ez nagyon fontos ettől függ a napi közérzetünk és vércukor értékeink is . A négy liter tea és mellette a levesek fedezik két ember napi szükségletét és azért jók a gyümölcsteák mert nincs koffein tartalom ami álmatlanságot okozhat.