Viszér műtét.

KérdésekViszér műtét.
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 13 év

A barátnőm mindkét lábát műtötték viszérrel.Elég sokat fáj neki a lába tudnátok valami tanácsot adni neki. Miként könnyíthetne a fájdalmakon.Ráadásul álló munkát végez.

2 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Zsóka! Krisztina sok mindent leírt-néhány gondolat :mindenképpen javasolnám ,hogy rugalmas pólyával fáslizza be a lábat. Vigyázzon arra,hogy napközben  a munka alatt is próbálja tornásztatni a lábfejét,álljon közben sarokra,lábujjra stb..,ezekkel javul a keringés,és csökkenhet a fájdalom. Otthonában a munka után  próbálja meg hideg,meleg zuhany váltakoztatását!  Érdemes lenne a kezelőorvostól megkérdezni,miket javasol,esetleg valamilyen beteg tájékoztató füzetet biztosan adna!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

A visszeresség közel a felnőtt népesség felét, azaz szinte mindenmásodik embert érint. A visszér kialakulásáért elsősorban az öröklötthajlam a felelős, de a várandósság során is sokaknál jelentkezik ez aprobléma. Hajlamosító tényező lehet a mozgásszegény életmód, túlsúly ésa helytelen táplálkozás is. Oka a vénákban lévő billentyűkelégtelensége. Normális állapotban ezen billentyűk feladata a véráramlásának helyes irányát szabályozni.A műtét után kialakuló fájdalom mértéke nagyban függ a beteg egyénitűrőképességétől, és a beavatkozás nagyságától. Általában közönséges fájdalomcsillapítókkal, illetve az operált végtag felpolcolásával jól szüntethető, és napról napra fokozatosan enyhül. Ha valahol a bőralatt nagyobb vérömleny alakulna ki, és az kissé begyulladna, akkor ajegelés jótékony hatású. A frissen operált végtagot borogatni nemszabad, mert a sebek feláznak, és könnyen befertőződnek.