Világnapi rendezvény Székesfehérváron. 2011. november 26.

KérdésekVilágnapi rendezvény Székesfehérváron. 2011. november 26.
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szombaton egy nagyon jól sikerült rendezvényen vettem részt Székesfehérváron. Négy megye, Fehér, Veszprém, Csongrád és Békés megyék cukorbetegei találkoztak a városban. A reggeli 5 órás idulás és az este 9 órás érkezés között egy nagyon hasznos és érdekes programokkal, rendezvényekkel kitöltött  napot tölthettünk el. A szokásos köszöntőkön túl előadásokat hallhattunk a Diabétesz, mint járvány, a Nemzeti Diabetesz Program üzenetei, a cukorbetegség, mint az erek ellensége, a szemészeti szövődmények, a gyermekkori cukorbetegség, a gesztációs diabetesz témakörökben. Az előadók a Magyar Diabetesz TÁrsaság vezetői, tagjai, professzorok, főorvosok voltak. Többek között Dr Gyimesi András, prof Dr. Jermendy György, Dr. Földesi Irén, Dr Szabó Zoltán, Dr Karádi Zsuzsa, Dr Vándorfi Győző és egy cukorbeteg kisfiú édesanyja, Hartl Tiborné.
A hasznos információkon túl a szervezők szinvonalas programokkal szórakoztattak bennünket, de e mellett még a városnézésre is volt egy kis időnk. Székesfehérvár belvárosa már a karácsonyi hangulatot tükrözte. megjelentek a vásári árusok A színes forgatagot tovább gazdagította a renndezvény záró eseménye, amikor a résztvevők kék szinű léggömbökkel körülfogták az országalmát,melyet e közben kék fénygömbbe burkoltak majd meghallgatták a cukorbetegek himnuszát. Szót kell még ejteni az ellátásról is. A rendezők uzsonnával, úticsomaggal is elláttak bennünket (pogácsa és alma) és valami hihetetlenül finom ebédet is felszolgáltak. Volt ott minden, töltött káposzta, őzpörkölt gombával, francia és egyéb saláták, különböző töltött húsok. Mindez svédasztal szerűen feltálalva. Mindenki igénye és vércukorszintje szerint választhatott a menűk között.Időközben több cég kiállítását is megtekinthettük. Érdekes módon a sok program nem tűnt zsúfoltnak, mindenre volt idő és mindennel meg is voltunk elégedve. Végezetül annyit, hogy a buszon eltöltött, fárasztó, közel tíz órás utazás sem szegte kedvünket és egyáltalán nem bántuk meg, hogy elmentünk. A szervezők minden elismerést megérdemelnek!
A záró köszöntésben elhangzott, hogy jövőre a négy, most részt vevő megyéhez még újak fognak csatlakozni és a rendezvény helyszíne, szűkebb környezetem, Békéscsaba lesz.

6 Válasz
Mária Balázs answered 13 év ago

 Kedves Jaskó! Nagyon szépen köszönjük a részletes beszámolót. Jó lenne jövőre eljutni valamelyik helyszínre.

Sára Biró answered 13 év ago

 Jaskó nagyon köszönöm,hogy beszámoltál nekünk! Sok előadót ismerek akiket említettél mind kiváló előadók. Nagyon szeretem a Földesi főorvosnő előadásait,főleg amikor életmódbeli kezelésről beszél.
Na és a pogácsa+ alma 🙂 🙂  hát igen…
Az MDT oldalán megnéztem a fotókat sokan voltatok,próbáltalak felismerni de nem sikerült!

Lajos Máté answered 13 év ago

 Milyen jó,hogy vannak itt az oldalon ilyen aktív ,nagy tudású betegek én sokat tanulok ezekből és persze mindenkitől,még ha időnként nem is írok,de rendszeresen olvasom a beírásokat.Köszönöm a beszámolót,jó tudni,hogy ilyenek is vannak.

Marika answered 13 év ago

Kedves Jaskó !!! Szintén szeretném megköszönni a beszámolót , szinte magam előtt láttam ahogyan leírtad. Különben kedvenc városom Székesfehérvár , nagyon sok iskolai élmény fűz oda , ott jártam keribe még anno 1963 -ban végeztem !!

Sára Biró answered 13 év ago

 Jó Marika ,ha valaki ilyen rendezvényen részt vesz,mert sok mindent lehet hallani ,informálódni. Én nagyon szeretek továbbképzésekre járni,mert sokan hasonlóan gondolkozunk,eseteket is megbeszélünk,segítünk egymáson.

etelka1964 answered 13 év ago

 Nagyon jó,hogy vannak ilyen aktív emberek közöttünk. Köszönet Jaskónak ezért a szép beszámolóért,hátha jövőben még többen elmegyünk.