Victoza injekció hatása!

KérdésekVictoza injekció hatása!
Violetta Varga kérdezte ennyi ideje: 12 év

 A Victoza injekció elsösorba vércukor csökkentö gyógyszer?

25 Válasz
Violetta Varga answered 12 év ago

 h lemenjen! 🙂

Sára Biró answered 12 év ago

 Violetta voltál mostanában tornán? A gyógytornászok tudnának további ötletet adni a mozgást illetően,hogy milyen mozgásformával tudnál még egy -két kg-t lefaragni!:-)

Sára Biró answered 12 év ago

Katalin  Neked is gratulálok,ez nagyon szép eredmény.
Írtátok,hogy délelőtt adjátok az injekciót így hatékonyabb ? Mi a véleményetek? 

Mária Balázs answered 12 év ago

Kedves Violetta , Katalin! Gratulálok a szép eredményhez és a fogyáshoz!
 Olvasom,hogy 2-es tipusú cukorbetegeknél milyen jó eredményt lehet elérni a Victoza injekció mellett. Esetleg inzulinnal együtt adva is lehet alkalmazni? vagy inzulin helyett is lehet adni?

Judit Kraseczki answered 12 év ago

Gratulálok lányok és egyben irigyellek is benneteket. Nekem is kéne fogynom, de lassan belehalok 🙁
megállt a fogyás, három hónapja egy grammot sem sikerült lebicajozni.
Lehet megkérdezem a doktoromat, hogy lehetne-e rásegíteni Victoza-val?
Azt szeretném megkérdezni, hogy nektek az egyhavi adag mennyiben fáj?
Én már e nélkül is jócskán 10 ezer körül járok…..

Violetta Varga answered 12 év ago

 köszönöm! 🙂 kedves Judit egy két honapja nekem is áll a kg,nem akar megindulni ujbol,de a lassu fogyas a jo…tudom h idegesittö és elkeserittö,de lassan beindul!kitartás Judit!

Sára Biró answered 12 év ago

 Judit! Úgy emlékeszem Eucreast szedsz,azzal nem adható a Victoza injekció. Mit szedsz még a diab. miatt Judit? Az injekció ára ami két tollat tartalmaz 8900 forint. Abban az esetben,ha valaki 1.2 mg-ot ad,akkor ez egy havi adag. Van olyan beteg aki csak 0,6 mg-ot ad és azzal is jók a vércukor értékei és sikerült fogyást elérni. Mindenképpen számít,hogy milyen az anyagcsere,mennyi ideje áll fenn a cukorbetegség. Az injekció mellé általában metformint,vagy ha valaki nem tolerálná akkor gliclazidot adunk. Esetleg mindkét tablettát
is ! A metformin és a gliclazid  tartalmú gyógyszerek aránylag nem drágák.Van egy másik injekció is ,annak a neve Byetta,az 7800 forint,de azt naponta 2x kell szúrni.Azzal kapcsolatosan nincsen személyes tapasztatatom. A képviselő szerint azzal is tartós fogyást lehet elérni. 

Violetta Neked mennyibe is kerül egy hónapra a gyógyszered,Te erre pontosabb információt tudnál adni !  

Mária Balázs answered 12 év ago

Inzulinnal nem adható a Victoza injekció?

Violetta Varga answered 12 év ago

Az én gyogyszereim havonta 12046 ft-ba kerül! (nebivolol pliva:920ft,portiron:1026ft,coverex ASkomb:720ft,meforál1000:480ft,Victoza injekció1,2mg 8900ft)!

Sára Biró answered 12 év ago

 Nem kevés ez Violetta. Ma volt egy beteg akinek a vércukor értéke  3  hónappal ezelőtt 3 gyógyszer mellett is 15-20 között volt. A Victoza injekció mellett ma étkezés után 9,1 mmol/l volt és 4 kg-t sikerült fogynia. Viszont már nem bírja kifizetni a gyógyszereket és kérte,hogy állítsuk át inzulinra. Ez nagyon szomorú dolog,egyrészt azért hogy drágák a gyógyszerek és a betegek nem tudják megfizetni,másrészt azért sajnálom ,mert a beteg BMI-je a túlsúlyos kategóriában van és inzulin mellett nehezebb lesz a fogyás!