vérvétel lehetséges módjai

Kérdésekvérvétel lehetséges módjai
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!

Ti honnan szoktátok venni a vért? Csak az ujjbegyből vagy esetleg a tenyérből, kézfejből vagy alkarból is?
A különböző helyről való vérvétel esetén lényeges eltérések vannak az értékekben amit a gép mutat? Melyik fáj a legkevésbé?
Én eddig mindig ujjbegyből vettem, de mostanra ennyi év után eléggé szörnyen néznek ki, gondolkodom a váltáson.

12 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Mindenki ujjbegyből vesz vért?

Nanita answered 12 év ago

Senki nem szeretné megosztani velem a vérvétel módját? :-(((

Erzsok answered 12 év ago

 Biztos,hogy mindenhonnan vett vér mást mutatat.Nekem amikor tanitották a Méry mérövel a mérést elmagyarázták,hogy 2×3 uj van amiböl jó értéket lehet mérni.A középsö,gyürüs és kis uj két kézen váltogatva.Nem mindig az ujhegy hanem oldalairól is lehet,ne legyen annyi heg a fogást érzékelés miatt.A szurás által kibuggyant vér az elsö csepp ami az igazi.Kinyomni fejni nem szabad!A két kézen váltogatva igen sok hely van és hamarabb gyogyul be a szurás helye.Nanita ez neked szól hogy könnyebb legyen a helyzeted,de mindig ujból szoktam venni!

Nanita answered 12 év ago

Köszi Erzsok a választ. Én már minden ujjamból veszem a vért, nem csak a 2×3-ból, de így is 30 év után bizony csúnyák és fájnak.

katalin answered 12 év ago

Én pont nem igy tudom én ugy tudom hogy az elsö cseppet le kell törölni és a második a jo.Persze nem vitatkozni akarok de mindehol igy hallottam.

Sára Biró answered 12 év ago

 Tisztára kell mosni a kezet,de az a jó ha az első csepp vért letörüljük,  az sem  jó ha préseljük,mert akkor szövetnedvek mennek bele. Az ujjbegy oldalát kell szúrni,mert ott kevés idegvégződés van,ezáltal nem fáj annyira , legjobb ha megtámasztjuk az ujjunkat. Természetesen más helyről is lehet venni a tenyérnél a hüvelykujj mellett,vagy az alkar belső oldalából(ezeket kevésbé használjuk),de ilyenkor az étkezés előtt és az étkezés utáni vérvétel is arról a helyről történjen. Volt olyan nőgyógyász orvos,aki a fülcimpájából ,illetve a nagy lábujjából vette a vért.

jaskó answered 12 év ago

Én mostanában az alkarból veszem a vért. Az ujjaim annyira kikeményedtek, hogy már a habkő sem segít rajtuk. Egy darabig feltétlenül pihentetnem kell őket. Elvesztettem a tapintásérzetemet. Érzem, tudom, hogy fogok, de a finom dolgokat sokszor kiejtem, mert nem érzem az ujjaim hegyével őket. napi öt-nyolc mérés  megtette a hatását.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Nekem nagyon nehezen jött a vér az ujjbegyből,de Sárika ajánlotta hogy próbáljam maszirozni bökés előtt igy semmi gond,jön a vér!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Jaskó mostanában honnan veszed a vért?
Tapasztaltatok esetleg különbséget ha az alkarból,vagy ha az ujjbegyből vesztek vért?

jaskó answered 11 év ago

Visszatértem az ujjbegyből vett vér méréséhez. Folyamatosan felváltva haladok egyik ujjamról a másikra. Csak a középső, gyűrűs és kis ujjamat szúrom meg A mutatóujjam valami oknál fogva nagyon érzékennyé vált a szúrásokra. Néha még a tenyeremből is veszek. Eddig a mért eredmények és az érzetem egybehangzóak voltak. Semmi különbséget nem éreztem a különböző helyekről vett vér mérésekor.