Vérnyomás és szemüveg

KérdésekVérnyomás és szemüveg
stewes kérdezte ennyi ideje: 12 év

Megemelheti a vérnyomást rossz vagy új szemüveg is? Korábban picit, de nem vészesen magasabb volt a vérnyomásom, mint az optimális. A tavalyi fogyókúrám és a több mozgás hatására rendeződött. Most kb. 2 hete rendre 140-160 közötti szisztolés értékeket mérek. Új szemüvegem van kb. 3 hete. Progressiv lencse, de az olcsóbb, keskeny csatornásból. Értékre nagyon jó, mert középvonalban minden tűéles. Messzire, félközelire, közelire is. Az egészen apró betűket is el tudom olvasni (az ilyeneket is). De csak a középvonalban. Ezzel a szemüveggel a fejet kell mozgatni. Annyira keskeny a csatornája, hogy egy B5-ös könyvet sem tudok simán, fejmozgatás nélkül olvasni. A középvonaltól két oldalra, illetve felfelé teljesen homályosan látom a szöveget és torzít is. Szerintetek lehet oka ez a fejfájásomnak és a megemelkedett vérnyomásnak, vagy csak véletlen egybeesés?

2 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

Kedves stewes! Véleményem szerint (nem szakemberként) egyrészt véletlen egybeesés lehet,mert írtad korábban már volt magas vérnyomásod,akkor fogytál és mozogtál és ezzel csökkent,másrészt mivel nem látsz jól feszültebb vagy és a stressz mint tudjuk emeli a vérnyomást. Mindenképpen jól meg kell választani a szemüveget,mert egy rossz szemüveg inkább árt,mint használ. A vérnyomásod miatt jelentkezzél a háziorvosnál,mert erre már kell vérnyomáscsökkentőt szedni. 

etelka1964 answered 12 év ago

A rossz szemüveg okozhat fejfájást,de véleményem szerint ez a vérnyomás már kezelésre szorul,főleg ha valaki cukorbeteg.