VÉRDIÉTA ! Erről mi a véleményetek ?

KérdésekVÉRDIÉTA ! Erről mi a véleményetek ?
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Nem tudom e-mailben kaptam. Mi lehet ez ?  (  http://ver-dieta.com/oto.php )

18 Válasz
Best Answer
Lamár Krisztián answered 11 év ago

Tóni, én szokásomhoz híven azonnal a google-t hívtam segítségül. Találtam is bőven infót, és azonnal leesett, hogy magyar hirdetésben az a mondat, hogy "a véredet kell diétára fognod" egy masszív félrevezetés. Az eredeti elnevezés "Blood Type Diet" (vércsoport diéta). Az angolban a "Diet" kifejezés azonban nem kapcsolódot olyan szorosan össze a fogyókúrával, mint a magyar nyelvben, ezért nyugodtan fordítható "vércsoport étrend"-nek is. A lényege, hogy minden vércsoporthoz megtalálhatók azok az ételtípusok, amelyek előnyösek, és azok is, amelyek előnytelenek. Mint minden mértékkel betartott étrendre, erre is lehet fogyókúrát alapozni. Bővebb infó: http://www.drlam.com/blood_type_diet/

Sára Biró answered 11 év ago

 Marika! Hidd el elég sokat olvasok és ismerem a glikémias index fogalmát. Szakmai köröket írtam ,akik a diabetológiával évtizedek óta foglalkoznak. A cukorbetegnek  kiegyensúlyozott táplálkozás javasolt zsírban , fehérjében szegény étrend. Ha  te a paleolit étrendet követet,tedd. Én a cukorbetegeknek nem fogom azt javasolni. Pajzsmirigy betegeknél hallottam,hogy néhány betegnél hatékony volt a paleolit diéta.

Sára Biró answered 11 év ago

 http://www.medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/a___csodadietak___nem_gyogyitjak_a_cukorbetegseget

jaskó answered 11 év ago

Sárika! A bemásolt link nagyon találó. Az emberi felelőtlenség magas iskolája, a butaság sőt talán az ostobaság csúcs, amikor a koruk és egészségi állapotuk miatt korlátozottan cselekvőképes gyermekeiket durva szóval élve a vágóhídra vezetik (önként és dalolva) Csak az a baj, hogy ez az önkéntes menet a temetőben is végződhet, a dal pedig gyászindulóvá változik. Teljes mértékben egyetértek a linkben leírtakkal és nagyon szeretném, ha az igehirdető csodadoktorok, vagy képviselőik nem nyernének teret ezen az oldalon, mert akkor elveszne a lényeg, amiért ezt létrehoztad. Ha valaki alapos életmód, életviitel, szemlélet és étrend változáson átesett, az én vagyok. saját sorsomban tapasztaltam meg az önsors rombolás következményeit és a változás eredményeit, de ez a változás, (úgy a diéta,mint a kezelés)  orvosi támogatással és kontroll mellet, a józan ész és az eü gyakorlat összehangolásával kialakított módon történt. Nyugodtan állíthatom, hogy nagyon eredményes módon. De ez a paleolit mizéria kísértetiesen emlékeztet egy másik kérdésre adott válaszomban említett "Bicsérdi, a milliomos szektaalapító" történetére

jaskó answered 11 év ago

Nem a levegőbe beszélek, itt a Bicsérdyről írott történet:http://tilos.hu/upload/adasok/3392/Bicserdy-szakdolgozat.pdf Akit érdekel nézze át.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Megszokhattátok már az én érzelemmentes technokrata megnyilatkotzásaimat, most sem lesz másképp. Kindulás: tegyük fel, hogy megjelenik az interneten, vagy a nők lapjában, vagy a pajtás újságban vagy bárhol egy írás arról, hogyan kell házilag vízkőmentesíteni az otthoni vízvezetékrendszert. Ki fog ugrani, hogy megcsinálja? Nagyjából senki. Ha megjelenik ugyanezeken a fórumokon egy öngyógyatással (vagy határterületeivel) kapcsolatos írás, akkor ki fog ugrani? Ezrek. Miért van ez? Előre szólok, hogy szélsőséges vélemémnyem lesz. Szerintem azért, mert a társadalomban kialakult egy kép, hogy az orvos a földi Isten, és az átlagember egy kicsit szeretne bennfentes lenni, szeretne Isten kuliszzái mögé látni. Ha elfogadjuk, hogy az orvos is "csak" ugyanolyan szakember, mint a vízvezetékszerelő, a karosszérialakatos vagy a pedagógus, akkor meg sem fordulhat a fejünkben, hogy szakképesítés hiányában olyan dologba avatkazzunk, amely szakértelmet igényel. Én megbízom az orvosokban és az egésszségügyi dolgozókban, így Sárában is.

Tri-Ton answered 11 év ago

 Nekem csak egy gondom van az orvosokkal és ezért van bennem némi bizonytalanság és bizalmatlanság is. Sajnos több esetben tapasztaltam, hogy nincs mindenki a helyén, de úgy kell tennie mintha ott lenne. Sok a speciális tudást igénylő terület és sajnos az általános orvoshiány miatt, nem mindig a terület specialistája kerül az adott beosztásba. Így előfordul olyan is, hogy a beteg többet tud az adott saját betegségéről, mint az Őt kezelni próbáló orvos. Ez tán nálunk fokozottan is érvényes. Ugyan nem szeretek személyeskedni, de most kivételt kell tennem.  Sárika szaktudását nagyon sok orvos elé helyezem, mivel Ő tényleg otthon van a témában és lelkiismeretesen végzi. Egy véleményt ,,csípőből lelőni,,  nem a meggondolatlanság, vagy nemtörődömség, hanem éppen a sokéves tapasztalat és a hasonló esetek kudarcának látványa jogosítja fel. Én az Ő véleményét bármikor elfogadom, sőt ha úgy jön kérem is. Míg az általam ismeretlen tudású orvos véleményét ( ha nem egyezik az enyémmel ) kétkedve fogadom. ( anyámat félrekezelték, meghalt. anyósom szintúgy 42 évesen. apám tavasszal még létrára és fára mászott, ősszel már felállni sem tudott addig ,,gyógyították,, és mióta ,,kivettem az orvosok kezéből újra kezd járni ) Egyébként a háziorvosommal elégedett vagyok, ha nem így lenne cserélném. De, hogy Szabó Főorvos úr helyett ki találok, még két hónap után sem tudom. Az életemből csak egy van és az is az enyém, nem mindegy, hogy kire bízom.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Hát Toni a Szabó Főorvos Úr sokaknak hiányzik 🙁

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Tóni, persze az orvosk között is van jó, meg kevésbé jó, meg kifejezetten rossz, mint minden szakmában. Igazából én csak arra kerestem a választ, hogy a bulvármédia miért olyan hatékony a néphülyatés terén, ha az öngyógyításról van szó. Itt most nem az olyan öngyógyításra gondolok, hogy például valaki elolvas egy Fövényi-könyvet, és ennek megfelelően cselekszik, hanem az interneten és a női magazinokban hemzsegő szakmailag megalapozatlan, és sokszor kifejezetten veszélyes "tanácsokra".