Vércukormérő vásárlás.

KérdésekVércukormérő vásárlás.
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Milyen vércukormérőt ajánlanátok? Van nekem egy örökölt mérőm,de nem pontos és most szeretnék egy új készüléket venni.

31 Válasz
Best Answer
Farkasinszkiné Kati answered 12 év ago

Nekem 3 vércukor mérőm van és mind a három működik. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy felváltva
használom őket. Nem hanem azt használom, amit kipróbáltam egy kórházi profil vérvételnél. Amikor vért
vettek tőlem a géppel én is mindig megmértem. Az eltérés 0.5 volt majdnem minden mérésnél én
ezt azóta is így számolom, hogy a ha megmérem a cukrom. Ennek a vércukor mérőnek a neve ONE TAUCH.
Nekem nagyon bevált és az orvosom ajánlotta. Úgy tudom 6 év a lejárati idő a vércukor mérőknél és ha
orvos írja fel, akkor kérje ki a tanácsát. Nem a legdrágább, hanem a legpontosabb a lényeg.

jaskó answered 12 év ago

Kedves Dönci!
Köszönöm a tájékoztatásod a vércukormérők működési elvéről. Mindezzel jómagam is tisztában vagyok és eléggé jól ismerem az említett készülékeket Sőt, mint gyógyszerkísérletekben aktívan részt vállaló beteg volt alkalmam kipróbálni legalább 5 különböző gyártmányú készüléket, sőt a D Cont család valamennyi típusát. A diabetesszel együtt töltött 36 évem tapasztalata, valamint a vércukormérő készülékek használatával eltöltött több évtizedes tapasztalat mondatta velem mindazt, amit leírtam. Több, mint 3 évtizede vezetek diabetesz naplót. Ebben minden mért értékem és minden tapasztalatom benne van. Az eredmények összevetésekor mindig figyeltem agépek alkalmazására is.  Negatív tapasztalatom csak és kizárólagosan és egyedüliként a MARY készülékkel kapcsolatban merült fel. A laboros összevetések, a több tipusú géppel egyidőben végzett mérések, valamint a szubjektív érzéseim összevetése, összehasonlítása alapján mertem mindezt kijelenteni. Ha villog a fény a szememben, ha egekbe szökik a pulzusszámom, ha remegek, szokatlan gyengeség fog el, ha iszonyú éhségérzet kínoz, ha az ingerlékenységem egyre fokozódik, sápadt vagyok és kezdem elveszíteni az önkontrolomat, akkor a MARY 9.9 értéket mér, a D CONT pedig 1.7-t. Na ekkor kinek és minek higgyek??? Ha a labor eredményem 5.7, az ugyan akkor mért MARY eredményem pedig 14.0, akkor kinek higgyek. Hidd el, nem az alacsony értékek iránti szimpátia iratta velem azt, amit leírtam, hanem a csupasz, száraz tények. Kérdem én, mint intenzív inzulinterápián lévő és önmagát állítólag eléggé jól ismerő és kezelő betegként egy 16 os értéknél (ami valójában nem is annyi) korrigálok az inzulinadagomon és pár óra múlva már beleájulok? Nem vagyok sem márkafüggő, sem pedig az említett tipus ellensége, de nálam és a közvetlen környezetemben nem jött be. Hozzászólásomat figyelemfelkeltőnek szántam, ezentúl mindenki úgy mér és úgy választ, ahogy a lehetőségei számára azt biztosítják, DE a méréseknél mindig törekedni kell a szabályok és az optimális körülmények betartására, valamint a szubjektív érzetek, tapasztalatok rögzítésére. A diabetesz naplót pontosan erre találták ki. Azt  tessék pontosan vezetni, mert nagyon fontos végkövetkeztetések levonására nyújt lehetőséget. Esetenként, akár a helytelen mérések, vagy esetleges géphibák felderítésére is lehetőséget nyújt.

Nanita answered 12 év ago

Segítenétek? 🙂
Férjemnek a patikában felhívták a figyelmét arra, hogy a régi-tartalék D Cont gépemet beszámítással pár ezer Ft-ért lecserélhetném a DCont Partnerre. Szerintetek? Tartalék gépnek jó lenne? Régen használtam D Contot, de a Partner gépet nem ismerem.
Köszönöm

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Anita ! A Dcont Partner olyan mint a Dcont Optimum. Tartalékgépnek nagyon jó lesz:-) 2000 forint a becserélési díj,nálunk is van a gyógyszertárban.
Mindennapi használatra az Ideálra szavazok, tényleg  jó!

Nanita answered 12 év ago

Köszi a gyors választ. Az jó, ha olyan mint az Optimum, mert jelenleg azt használom már nem is tudom hány éve ( meg vagyok vele elégedve). Tartaléknak akkor tökéletes lesz a Partner, jövő héten pedig megyek kontrollra az "új" dokinénihez és vele meg felíratom az Ideált, mert a jelenleg mindennap használt Optimumom egy kissé megviselt állapotban van.

Nanita answered 12 év ago

Látod nem is tudtam, hogy az Optimum is Dcontos. Meg se kérdeztem volna akkor.

Gyöngyi answered 12 év ago

A Méry vércukormérőben nekem is megrendült a bizalmam. Én is ingyen kaptam, és kb. 2 hónapja kezdtem el használni, amikor edzek, előtte és utána mértem. Egyébként az Optimumot használom (már nem sokáig). Gyanússá akkor vált a dolog, amikor többször mértem 3,5 vagy annál kisebb értéket, viszont nem éreztem a z ilyenkor jelentkező tüneteket. Ekkor mértem az Optimummal, ami 1,5 értékkel többet mutatott. Hát nem mindegy, hogy 3,5 vagy 5 a cukrom. Így én is az Optimumnak hittem. Többször mértem azóta is, és eltérő értékek vannak, hol 1,5 hol csak 1 a különbség. Továbbá, amikor magasabb a cukrom 8 feletti, akkor viszont már alig van különbség a két mérő között. Nem igazán értem. Megvettem az Ideált, ami az Optimumhoz képest 0,5 mmol-al mutatott többet.Ez úgy gondolom, hogy jó, mivel ezt írták is.
Jövőben én is az Ideált fogom használni, Optimum marad tartalék. Egyelőre még elhasználom az Optimum csíkokat, mert pár hónap múlva lejárnak. Többen írták, hogy Ők a Méryvel inkább többet mértek. Én viszont mindig kevesebbet.
Hát ennyi az én tapasztalatom. Sajnos az anyukámnak is Méry van, itt lakik a szomszéd lépcsőházban, ezért át fogom neki adni az Optimumot, majd csak akkor kérem vissza, ha véletlenül az Ideált szervizelni kell. Én a D-Cont készülékekben jobban bízom.
Van egy acchuchekk is, de az most rossz. Gondolkozom a javíttatásán, mivel nem támogatott hozzá a tesztcsík.
Ja, és még van egy D-Cont Cabrióm, de már nem használom, bár szerintem még mindig jó.

Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Gyöngyi! Köszi,hogy hozzászóltál a témához. Javasolnám,hogy 2000 forintért cseréld be a régi készüléked Dcont Partnerre és akkor az anyukádnak is lesz vércukormérője. A Méry plusz, ami nem ajándék hanem receptre felírható egész jó készülék lenne,ha a tesztcsík jobb lenne!(:- Én mindenkinek megmutatom, hogy melyik készüléket szeretné. A tegnap egyik hölgy  a Méry pluszt választotta,mert az o,5- el alacsonyabb értéket mutatott. Ilyen is van.

katalin answered 12 év ago

Lehet hogy én különleges vagyok de én is kaptam mérit ingyen de annyi panaszt hallottam vettem egy ideált is.Most mérem mind a kettövel és majdnem teljesen egyformák a mérések nekem tehát az is jo de az ideál szuper készülék.

Gyöngyi answered 12 év ago

Szia Sára!

Köszi a tippet. Elkerülte a figyelmem, megnéztem, és élni fogok a cserével.
Visszatérve a Méry készülékre. Katalin észrevételéhez szólnék, én is mértem már megegyező értéket az Optimummal, ezért is nem értem, hogy némelyik eredmény miért tér el. Számomra ezért nem megbízható.
De örülök, ha másnak bevált.

Nanita answered 12 év ago

Sziasztok.
Nem gondoltam volna, hogy a Dcont készülékek között is lehet eltérés. Az eddig használt Optimum gépemmel 7-et mértem, míg a Partnerrel 6,4-et. Vajon melyik lehet a jó? 🙂