Vércukormérő vásárlás.

KérdésekVércukormérő vásárlás.
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Milyen vércukormérőt ajánlanátok? Van nekem egy örökölt mérőm,de nem pontos és most szeretnék egy új készüléket venni.

31 Válasz
Best Answer
Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Nekem 3 vércukor mérőm van és mind a három működik. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy felváltva
használom őket. Nem hanem azt használom, amit kipróbáltam egy kórházi profil vérvételnél. Amikor vért
vettek tőlem a géppel én is mindig megmértem. Az eltérés 0.5 volt majdnem minden mérésnél én
ezt azóta is így számolom, hogy a ha megmérem a cukrom. Ennek a vércukor mérőnek a neve ONE TAUCH.
Nekem nagyon bevált és az orvosom ajánlotta. Úgy tudom 6 év a lejárati idő a vércukor mérőknél és ha
orvos írja fel, akkor kérje ki a tanácsát. Nem a legdrágább, hanem a legpontosabb a lényeg.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kati írható fel ehhez a mérőhöz tesztcsík? Ez Roche készülék? 

Marika answered 13 év ago

Nekem is van kettő db vércukormérőm az egyik az olcsóbb kategóriás magyar DCONT PARTNER , szerintem jó és van egy Akuchek mérőm ,de ezt a készüléket úgy kaptuk ajándékba ,mert egy gyógyszer programban vettünk részt (többen ) az ASTRAZENECA égisze alatt . Ez a készülék számítógéppel kiolvasható , nem olcsó hozzá a tesztcsík és nem l támogatott az ára . Az első magyar készülék is 6év lejárati idővel van .

Sára Biró answered 13 év ago

Hamarosan kibocsájtásra kerül a 77 elektronikától az Ideal készülék. Jól néz ki hát majd kiderül,de biztos hogy jó lesz mert eléggé elhúzódott a kiadása,tesztelik stb.

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Most már nem írható fel hozzá tesztcsík. Ezt úgy oldom meg, hogy szülinapra és más ilyen ajándékozási
ünnepekre ezt szoktam kérni.Mikor nincs tesztcsíkom, akkor a D cont personalt használom, az is eléggé
pontos.

katalin answered 13 év ago

Nekem mérym és d contom van mindegyik jo az accuchekket nem szerettem.Nagyon drága a tesztcsikja is.

Ati42 answered 13 év ago

 Köszi a segítséget. Végül is becseréltem a mérőt egy Méry vércukormérőre.  Van a családban  inzulinos cukorbeteg és neki  nemrég Méry pluszt írtak receptre ilyenről még nem hallottam azt mondták újfajta készülék.

jaskó answered 13 év ago

Kedves Ati!
Kérlek nagyon figyelj a méréseidre. Nekem is van egy Mary tipusú gépem, sőt a környezetemben még négy embernek, de valamennyiünknél az a tapasztalat jött ler, hogy kb. 4-6 egységgel magasabb értéket jelez, mint amennyi a z éppen aktuális vércukorértékünk. Ez most nem ellen reklám, de valamennyien visszatértünk a jól bevált D Cont tipusú gépeinkhez. A Mary-t egy akció keretében ingyen kaptuk, így nem vesztettünk semmit, de én párszor majdnem ráfáztam, mert, ha nem csinálok kontrollmérést a D cont-tal, akkor rosszul korrigálok és elég durva hypo lett volna az eredmény. Laborméréskor csinálj kontrollmérést illetve a mért értékeidet vesd össze a valós érzeteddel. Ki lehet azt ismerni hamar. Remélem a Te készüléked beválik majd!

Ati42 answered 13 év ago

 Köszönöm a tanácsot meg fogom mérni,úgyis megyek laborba nemsokára.

Dönci answered 13 év ago

Kedves Jaskó!

Nem árt tudni egy-két dolgot a vércukormérőkről, egyebek közt, hogy hogyan, és mit mérnek az általunk használt vércukormérők.
A jelenleg piacon lévő Dcont mérők u.n. Photo-senzoros (Photo-elektronikus) mérők, amelyek ráadásul nem "plazmakalibráltak". Ez lényegében azt jelenti, hogy a kapilláris véreredményt mutatják, ami kb. 20%-al alacsonyabb, mint a diabetológiában használt vénás vércukorszint. Mivel a Méry cukormérők modernebb, u.n. Bio-senzoros (Bio-elektronikus), plazmakalibrált készülék (VÉNÁS EREDMÉNYT MUTAT!!!), ezért könnyen előfordulhat, hogy a két mérő kötött lesz néhány mmol/l különbség (a vércukorszint függvényében). Tovább fokozza a helyzetet, ha a Dcont mérő optikája elszennyeződött, valamint a fél évente javasolt kalibráció nem történt meg, így a két mérő között a különbség akár 25-35% is lehet. A kérdés, hogy melyik eredmény a jó. Valószínűleg a Méry készülék lesz közelebb a valós vércukorszinthez! Bár mi emberek mindig az alacsonyabb értéket szeretjük elfogadni a testsúly mérésekhez hasonlóan.
Remélem sikerült néhány hasznos infót megosztanom veled. Üdv.