Vércukor önellenőrzés.Ismeritek,használja valaki a Dcont.hu-t?

KérdésekVércukor önellenőrzés.Ismeritek,használja valaki a Dcont.hu-t?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

Egyik téma a tihanyi kongresszuson az internetes vércukornapló,vagyis a Dcont.hu volt.Nagyon sokszor a betegek elfelejtik,vagy elunjak a naplót vezetni és ez lehetőséget ad a beteg vércukor értékeinek a követésére. A vércukormérő adatait számítógépre fel lehet tölteni és ezt követően akár ki is lehet nyomtatni.
Itt az oldalon van egy beteg aki már hozott ilyen vércukornaplót,ő a Méry készülékkel csinálta, egy másik beteg pedig csodálatos kalória és szénhidrát számolást készített és behozta a rendelőbe.
Használ valaki még internetes vércukornaplót? Mi a véleményetek?

2 Válasz
katalin answered 11 év ago

Még nem használtam de nem is vagyok nagy számitogépes.

Gyöngyi answered 11 év ago

Szia!

Én kb. egy hónapja használom. Nagyon jó. Feltöltöttem az Optimumról az adatokat. Most pedig az Ideálról töltöm. Az orvosomnak most a naplóm mellett ezt is vittem magammal. Hetente szoktam feltölteni az adatokat. Nagyon jó, lehet hozzá megjegyzéseket írni. Sajnos, ha egy időben több készüléket használunk, akkor azt még nem kezeli, de lehetőség van un. manuális rögzítésre. Lehet készíteni különböző diagrammokat. Lehet 1,2,4 és 3 havi adatokat lekérdezni. Nekem még az is tetszik, hogy pdf formátumban menthetőek az adatok, így akár másik gépről ki lehet nyomtatni a naplót. Be lehet állítani az étkezési időpontokat, tendenciavizsgálati paramétereket, így a feltöltött értékeket már e szerint jeleníti meg (étkezés előtti és utáni értékek) stb.