Véleményetek szerint sikerül a dohányzást visszaszorítani?

KérdésekVéleményetek szerint sikerül a dohányzást visszaszorítani?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 12 év
7 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Ez az új rendelkezés úgy marhaság, ahogy van!!!. A kategórikus tiltás mindig ellenállást szül. És szabályszegésre ösztönöz. Inkább az egészségügyi nevelére  kellene összpontosítani és jó példát mutatni. Én könnyen beszélek, mert kipróbáltam ugyan a dohányzást kb 45 évvel ezelőtt, de nem szoktam rá, viszont tiszteletben tartottam a mások szokásait,és megköveteltem, hogy azok is tartsák tiszteletben az enyémeket. Fenyegetéssel, büntetéssel senkit sem lehet leszoktatni a káros szenvedélyeiről. Ha durvul az ellenőrzés és keményen büntetnek, még több ideges, ingerült emberrel találkozhatunk majd, romlik a munkavégzés eredményességi szintje, romlanak az emberi kapcsolatok stb. Nem támogatom a dohányzást, sőt károsnak tartom, de az ilyen mértékű durva szigorításokat egyenesen hülyeségnek ítélem!

Marika answered 12 év ago

Teljesen egyetértek Jaskó véleményével !! Ez ugyanolyan  mint anno a szesztilalom volt , aki ebben érdekelt az mindig megtalálja a megoldást, hogyan szegjen szabályt . Saját bőrömön tapasztalom , hogy milyen rossz azoknak elviselni a dohányzókat akik nem dohányoznak , vagy valamilyen krónikus légúti betegségük van . Nálunk is csak kint az udvaron dohányozhat a párom és a gyerekeim is szívják . Mindig mondom nekik , hogy már egy ház és egy autó árát füstölték el és az egészségükről még nem is szóltam !!!

kontra istvánné answered 12 év ago

Szerintem is hülyeség ez a rendelet inkább adnának TB hozzájárulást és akkor többen leszoknának. A férjem  most szokott le három hónapig szedte a gyógyszert ami 68000 ezer forintba került. De ha nem gyújt rá akkor megérte.

Katalin Nagy answered 12 év ago

 Én sem támogatom a törvény e fajtáját ,de az is mérgesít ha például a piacon vásárolok és rám fújják a füstöt,mert ugye azért megyek a piacra,hogy friss árut vásároljak és már nem egy alkalom volt,hogy rám puffantották a füstöt. Habár az ugye a bejárathoz már 5 m távolságra van. Hát igen ,nem pontos a törvény!

Mária Balázs answered 12 év ago

 Lehet rossz a tiltás szó,de pl. akik a buszmegállóban korábban dohányoztak most messzire elsétálnak,és a rendelő előtt sem láttam a tegnap egyetlen bagózó embert sem. Lehet mégsem olyan rossz ez a törvény!

Farkasinszkiné Kati answered 12 év ago

Ha már annyit elérünk, hogy az orvosi váró előtt, vagy a kórházak udvarán és a buszmegállóban, vagyis
minden olyan helyen, ahol sok ember van együtt, nem fújják ránk a füstöt, már az is eredmény.
A buszmegállóban láttam egy jó pár embernek figyelmeztető papírt adtak át, mivel most még nem büntetnek, de az illetők nagyon meg lepődtek.

Judit Kraseczki answered 12 év ago

Ez úgy baromság, ahogy van! Mindenki legyen annyira kultúrlény, hogy egy "nemdohányzó" arcába ne fújja a füstjét, de mi lesz a következő??????…… tiltsuk be a vörös hajszínt, majd a kontaktlencsét…… esetleg a bőrkabátot, mert valaki allergiás a bőr szagára ????
hol lesz ennek a vége???? Úristen bele sem merek gondolni !!!