Csoda szép és finomra sikeredett az epertortám amit csupa diétásan csináltam. Persze a mascarpone miatt visszafogott volt részemre a fogyasztása de a családomnak nagyon ízlett, pedig fogalmuk sem volt, hogy nem cukor és fehér liszt van benne.
7 tojásból barna liszttel és gyümölcs cukorral piskótát sütöttem. Krémnek pedig 1 doboz mascarpone sajtot kevertem ki 2 kanál gy.cukorral és 2 tojássárgájával, majd hozzá adtam a 2 tojás kemény habját. A félbe vágott tésztát megkentem eperlekvárral erre tettem a krémet, amiből hagytam a torta külsejére, és jól megraktam eper szeletekkel. Rátettem a szintén lekvárral megkent másik tészta lapot és kívülre rákentem a megmaradt krémet. Tetejét félbevágott eperrel raktam ki, melyeknek a felét csokiba mártottam. Olyan volt a tortám mintha katica bogarakkal díszítettem volna. Minden hozzávaló diétás volt. Na persze ebből is csak minimális járt nekem de a családomnak sem árt a diéta!