Van valakinek praktikus ötlete azzal,ha éjszaka valaki felébred és tele van a feje gondolattal hogyan lehetne visszaaludni?

KérdésekVan valakinek praktikus ötlete azzal,ha éjszaka valaki felébred és tele van a feje gondolattal hogyan lehetne visszaaludni?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Nem szeretnék gyógyszert szedni.

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

" A meggy levének fogyasztása javítja az alvás minőségét és növeli az alvással töltött idő hosszát, állítja egy új kutatás.A nagy-britanniai Northumbria Egyetem szakemberei szerint a meggylé jelentősen megemeli az alvási ciklust szabályozó melatonin hormon szintjét a szervezetben, így fogyasztása természetes altatóként segíthet az álmatlanságban szenvedőknek vagy váltott műszakban dolgozóknak."
origo.hu 

Van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata, a meggy ilyen hatásáról  még én sem hallottam?!

Amúgy a kérdésedre az Eszter biztosan tud írni hasznos tanácsot.  Nálam is előfordul,ha este sok mindennel foglalkozom lefekvés előtt akkor éjszaka felébredek.  tudom este csak valami szépet kellene olvasni és utána aludni,mert nálam az bevált,csak elég sok mindennel foglalkozom és ezért van amikor a munka az agyat"felpörgeti":-) természetesen ezzel sokan vannak így.

Szabó Eszter answered 12 év ago

Kedves Etelka!

Sok mindentől függ a lehetséges megoldás. Ennyi információ birtokában azt tudom javasolni, hogy ha fél órán belül nem tudsz visszaaludni (fél óra még normális időtartamnak számít), akkor ki kell kelni az ágyból, olvasni, valamivel elterelni a figyelmet. Ha ismét álmosnak érzed magad, visszabújhatsz az ágyba. Ez egyébként általában minden esetben használható.
Ha olyan problémán jár az agyad, amire esetleg valamilyen megoldás is eszedbe jutott éjjel, akár álmodban, azt érdemes leírni, hogy másnapra se felejtsd el. Ha a probléma megoldása nem rajtad múlik, esetleg semmilyen befolyásod nincs rá, akkor mindenképpen fontos, hogy próbáld elterelni a figyelmed. Nem "nem gondolni rá", hanem inkább másra gondolni.

etelka1964 answered 12 év ago

 Köszönöm a válaszokat. Én,ha éjjel felébredek és kiszállok az ágyból utána nem tudok aludni. Próbálom elterelni a figyelmemet különböző gondolatokkal,van úgy hogy számolgatok aztán valahogy elalszom.

Mária Miklós answered 12 év ago

Üdvözletem kedves  Kevások:-)

Én ugyanígy vagyok mint Etelka. Én már hajnali  3-kor felébredek, és olyan éber vagyok, mintha reggel  8 óra lenne. Mennék,  csinálnék valamit, talán sétálnék…..nagyon fárasztó tud ez lenni.
Egyedül a csendben….  nagyon nagy  önfegyelem,  olvasás, ima….   kell mostanában nekem.
Hallottam a műholdakról, hogy mostanában egészen megközelítik a Földet, kböző energiaáramlásokról,  csodanapokról-  2011. 11. 11. 11.15-   .     Persze vannak nekem is gondjaim, nagyon tud kattogni az agyam. 
Eszter válaszát köszönöm,  azt próbálom én is, hogy  másra gondolok….több kevesebb  sikerrel, meggyújtok egy gyergyát…a lángja megnyugtat.
Az is lehet, hogy ilyenkor  cukrom  …….szóval nem tudom  milyen lehet a cukorértékem így éjjel.
Köszönöm!

Mária Miklós answered 12 év ago

Kedves Sárikám!
A meggylét kipróbálom, de félek a cukortartalmától, meg attól, hogy a gyomorsavam jól megdobja….
Reflux betegségem is van.
Köszönöm:-)

Sára Biró answered 12 év ago

 Marika! Azt ,hogy milyen a vércukrod  könnyen megtudhatod,mérd meg és legalább azért nem aggódsz és könnyebben visszaalszol. Volt mostanában labor vizsgálatod? Jó a HgbA1C-d?

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Sajnos egy ideje nálam is ez van kb:fél ketökor meg ébredtek és utánna  nincs alvás sokszor párom kell fél hatkor még fent vagyok.  Na utánna tudnék aludni sajnos de nem mindig jön össze.