Van róla véleményed?

KérdésekVan róla véleményed?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 11 év

Mikorkiderült, hogy cukorbeteg vagyok, már voltak szövődményeim. Minden komolyhelyről származó információm arra figyelmeztetett, hogy a vércukorszintet alaboros referencia értéken belül kell tartani. Én a számítógépet elsősorban problémamegoldásra használom. Többféle módon, módosítgatva vezettem a naplóimat, ígyjutottam el a mostani, egész jó megoldáshoz. Segítségével gyorsan, hatásosantudtam az alacsony hipóközeli, és magas vércukorértékek számát csökkenteni.Ugyanúgy kell kitölteni, mint a hagyományos naplót. Minden beírt adat után azösszes kapcsolódó adat módosul. Azonnal látni lehet a változásokat, akár jó,vagy rossz irányba történtek. Látható a pillanatnyi napi átlag vércukorértéket, mérések számát, az eddig beadott inzulin mennyiségét, majd nap végénmindent összegezve.Egyetlapozva kördiagramon tortaszelethez hasonló formában látni a kiválasztottidőszak feldolgozott adatait. Alacsony, magas, enyhén magas, és kiváló részekreoszlik a kör. A kurzort a kívánt hely fölé téve, látni, abból a „szeletből” azadott idő alatt hányszor fordult elő, és az egésznek hány százalékában. Afeldolgozott adatokat háromhavi, egész évi, vagy akár havi bontásban ismeglehet nézni. Azonnal látni, javultak e a cukor értékeim, és milyen mértékben..Timilyen adatokat tartanátok fontosnak ahhoz, hogy minél jobbak legyenek avércukor értékek? Mit tegyünk, hogyan?

7 Válasz
Best Answer
Pityu answered 11 év ago

Kedves György! Az áprilisban nekem küldött táblázataid is  kiválóan felépített, jól hasznosítható, nyilvántartások voltak. A mai napig használom, természetesen egyénre szabottan, a 2.-es tip. betegségnek megfelelően. Úgy gondolom, úgy látom, az alapötlet abból a formátumból (excel) és megoldásból származik, ez egy tovább fejlesztett változat. Szívesen megnézném, nagyon megköszönném, ha egy mintát, sablont megint elküldenél részemre. Van uj címem is, a régi megtartása mellett: mailto:ijoo0120@gmail.com Fáradozásodat előre is köszönöm.

Árvai István answered 11 év ago

Én még azok közé tartozom, akiknek elegendő időnként kontrollálni az értékeit. Nagy tömegű mérés esetén lehet nincs jelentősége annak, amit felvetnék.
Ha ellenőrző oldattal vizsgálom a készüléket, kapok egy alacsony és egy magas értéket, ami meghamisítja a rendes mérések sorát. Hiába jelölöm meg. Amennyiben ez nem csak az én csacsiságom, esetleg ki lehetne zárni ezt. Mondjuk úgy, hogy ha pár percen belül van két mérés, az ne kerüljön be az értékelésbe.

——–
Meg lehet venni ezt? Vagy annyira egyéni, hogy más nem tudná hasznosítani? Ha csak pár száz forint lenne (amit mindenki kibír), abból is lenne némi bevétel. Én 2-3 ezer forintot sem sajnálnék erre.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Pityu! A táblázatot elküldtem.
István, nem értem, miért kell kontroll folyadékot használni. Itt van a szerviz nem túl messze, ha bevisszük a mérőt, gyorsan garanciában hitelesítik. Amiről írtam napló/táblázat nem árucikk, nincs ára. Csak egy "intelligens" vércukor napló. Ha tudod használni az Excelt szívesen küldök egy üres naplót.

Pityu answered 11 év ago

Kedves György! Megkaptam, nagyon szépen köszönöm.

rgyorgy answered 11 év ago

Nagyon szívesen. Ha vannak ötleteid, jöhetnek, elvégre a "saját cukrunkról" van szó.  🙂

Árvai István answered 11 év ago

 Nem kell a kontroll? A mérő leírásában olvastam, hogy minden új adag csík esetén el kell végezni az ellenőrzést a kétféle oldattal.

rgyorgy answered 11 év ago

Azt se tudtam eddig, hogy létezik kontroll folyadék. Én a csíkot száraz helyen tartom, a doboznak jó a szigetelése, száraz, tiszta kézzel használom fel.Nekem a legjobb kontroll, ha közel azonos értékeket mérek mindegyik doboz tartalmával.