Van köztetek olyan aki analóg inzulinon van,és 3x étkezik?

KérdésekVan köztetek olyan aki analóg inzulinon van,és 3x étkezik?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 14 év
4 Válasz
Best Answer
Zsóka answered 14 év ago

Igen én háromszor étkezem naponta , és NovoRapid Penfill inzulint adok háromszor naponta. Köztesnek pedig semmi még egy alma sem azt mondta a doktornő.Már csinálom 3 hete és bírom nem vagyok közbe éhes!És javultak jelentősen az eredményeim!!

Sára Biró answered 14 év ago

 Az intenzifikált analóg inzulin kezelés előnyt jelent azoknál a cukorbetegeknél akik aktiv életmódot folytatnak pl.iskolásoknak,dolgozó felnőtteknek,mert a humán inzulint a  megadott időpontban kellett adniuk,majd étkezni is a meghatározott időben kellett,illetve szükség volt  a közti étkezésekre!
Az analóg inzulin szabadságot ad,de meg kell tanulni számolni az élelmiszerek szénhidrát tartalmát,kezdetben javasolt a mérés és csak későbbiekben használja a szemmértéket.Kell ismerni egyes élelmiszerek hogyan,milyen gyorsan emelik meg a vércukrot,meg kell figyelni a mozgás mennyire csökkenti a vércukrot! Az analóg inzulin mellett ritkán jelentkezik hypoglikémia!

katalin answered 14 év ago

Én is analog inzulint használok de mivel dolgozom az evés nem mindig pontosan jön össze ezért elöfordul, hogy egy kis étkezést be kell iktatnom.

Mária Balázs answered 14 év ago

 Nagyon ez a kezelés,nem kötött annyira az étkezés,már kitapasztaltam a 3x-i étkezést.Időnként uzsonakor 1-1 kis salátát elfogyasztok pl.egy kockasajttal,de mást nem. Javultak a vércukraim!