Van kiút a szorongásból?

KérdésekVan kiút a szorongásból?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Gyesen vagyok,két kisgyerekem van. A második terhesség alatt meghíztam, a cukrom is magasabb volt,de diétával rendeződött. Most nem magas ,de rettegek hogy cukorbeteg leszek mert a családban előfordult már.35 felett vagyok és két kisgyerekkel nem fogok tudni elhelyezkedni,mert faluból nehéz a bejárás. Korábban titkárnőként dolgoztam,de az utóbbi 5 év alatt a családon kívül semmivel nem foglalkoztam.
Gyógyszert nem szeretnék szedni,esetleg valami megoldást,ötletet tudnátok adni?

6 Válasz
Tri-Ton answered 13 év ago

Helló !   A szorongásból van kiút, de mindenkinek magának kell megkeresnie. Közös viszont az összes keresésben : – először is kell egy elhatározás, kell a pozitív gondoklodás, keress örömöt és vidámságot a családon belül ( ott vannak a gyerekek ), ha velük megvan bővitsd a kört. Keress ismerős és jelenleg még ismeretlen társaságot ahol jól érzed magad. Nézd meg magad ,,kívülről,, és döntsd el miben kell változnod. Ehhez keress célokat és naponta értékeld magadban mennyivel jutottál közelebb a céljaidhoz.  A másik : – a cukorbetegség egy állapot amit ha tetszik, ha nem el kell fogadni és nem szabad ellene küzdeni. Tenni kell viszont érte, hogy késleltessük, illetve a nagyságát minimalizáljuk. Mégegyszer a lényeg:  NEM BETEGSÉG, hanem egy kezelhető ÁLLAPOT !!!  Ne hagyd, hogy betegséggé fajuljon !!!

Tri-Ton answered 13 év ago

Az elhelyezkedéssel kapcsolatban egy módszer, de máshoz is jó !  Vegyél elő egy papírt, középen osztd el ketté. Egyik oldalra a miért IGEN, másik oldalra a miért NEM érveket írd fel. Ha végeztél ott lesz előtted a megoldandó feladat. Ha kell a család, vagy barátok segítségével is a NEM oldalt meg kell szüntetni és bővíteni kell az igen oldalt.     Fontos !!!  Tényleg le kell írni és naponta ellenőrizni, hogy mit tettél meg a cél érdekében és mi az amit ugyan megtehettél volna, de mégsem. SOK SIKERT !!!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Anonymus!
Ha a szorongásod már olyan erős, hogy testi tüneteket is okoz, a Tri-Ton által leírtakon kívül ajánlanám első körben a nyugtató hatású gyógynövényeket, majd ha ezek egyáltalán nem segítenek, a receptköteles nyugtatókat.
DE! Valóban az a legfontosabb, hogy próbáljunk olyan pozitív dolgokat keresni és találni az életünkben, amik feltöltenek energiával, mert ezek jótékony hatással vannak a kreativitásunkra is, ami segít, hogy a problémát új, merőben más szempontból is meg tudjuk vizsgálni. Ebben segíthetnek a barátok, akiknek a véleményét mindig érdemes meghallgatni, és utána értékelni.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

BIZTOS VAN KIÚT A SZORONGÁSBOL NEM SZABAD MINDIG ARRA GONDOLNI ATTOL , HOGY OTTHON VAGY MÉG VAN ÉLET. ÉN 18 ÉVES KOROM OTA LEVAGYOK ROKKANTOSITVA ITTHON VAGYOK DE ELMEREM MONDANI MÉG SEMILYEN GYOGYSZERT NEM SZEDTEM  MERT MINDENBEN MEG KELL KERESNI A SZÉPET A JÓT MINDEN NAP ÚJ ÉS MINDIG HOZZ VALAMI UJAT. IGY KELL GONDOLKODNI KERESD AZT AMIT SZERETSZ BIZTOS TALÁLSZ OLYAT. ÉS MEG LÁTOD  SZEBBNEK LÁTOD A VILÁGOT ÉS AZ ÉLETET. BIZTOS NEM KÖNNYÜ  DE NE ADD FELL.MÉG FIATAL VAGY.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Bizony van kiút a szorongásból! De ehhez kitartás kell és akarat erő,kimozdulás beszélgetések társaság ,van akinek sokáig tart sajnos a kigyógyulás ,én már elűztem a démonjaimat:-)jól vagyok (sajnos még gyógyxert szedek) de szorongás pánik nincs:-)nagyon örülök ennek a gyógyulásnak de ehhez nagyon kellettem én is !!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Így van Zsuzsika gratulálok,most már csak kitartás és akkor megszabadulsz néhány kilótól és akkor teljes lesz a siker!