Van itt az oldalon olyan aki elhízott és pajzsmirigy beteg?

KérdésekVan itt az oldalon olyan aki elhízott és pajzsmirigy beteg?
Vica diabetes kérdezte ennyi ideje: 13 év
56 Válasz
Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Kedves napsugár igen persze meg is irom ,csak az aki műtött akkor engem az a főorvos úr már elment nyugdijba!!Nagyon kedves főorvos volt a Szlávik főorvos úr volt!!De csak azt tudom mondani hogy ott mindenik sebész főorvos nagyon nagytudással rendelkezik és kedvesek,egyáltalán nem kell félni!!Nyugodtan kérdezhetsz napsugár én szivesen válaszolok!!

napsugár answered 11 év ago

 köszönöm.

Marika answered 11 év ago

Kedves Napsugár!!! A pajzsmirigy betegségek is különbözőek , mint minden más betegség .   Van akinek alul működik , van akinek túlműködik az enyém túlműködött és felgyorsította az anyagcserét és emiatt nagyon gyorsan sokat fogytam. Két hét alatt tíz kilót és mindig rosszul éreztem magam . Az enyém is göbös volt és 1970 – ben 24 évesen műtöttek meg . Sajnos a főorvos úr aki engem műtött már nincs közöttünk . Engem helyi érzéstelenítéssel műtöttek , pontosan a hangszálak miatt, hogy ne sérüljenek a műtét közben is kellett válaszolni , ha kérdeztek valamit . Nem is lett sérülésem a hangszálakon. Semmilyen gyógyszert nem szedek azóta , mert nekem csonkolva lett a pajzsmirigyem és azóta normálisan működik . Nem kell félni a műtéttől , az enyém másfél óráig tartott és végig magamnál voltam.

napsugár answered 11 év ago

 köszönöm válaszát.az enyém is túl müködik.és göb is van rajt,.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Igen Marikám le is irta amit én elfelejtettem leirni,egyébként az enyém is túlműködött és nagy volt a göböm és nagyon lefogytam 61kg-ra,a lejtőn a lépcsőkön nem tudtam szinte felmenni,alig kaptam levegőt,rengeteget köhögtem! Szoritotta a légcsövemet a göb,kutya egy betegség az biztos!!1986-ban robbant fel a Csernobili Atom erőmű utánna hamarosan lettem pajzsmirigybeteg !!!!

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Kedves Napsugár hogy zajlott a mütéted? Jól vagy? Milyen gyógyszert kaptál? Ha tudsz irj a műtétedről légyszives szivesen olvasnánk!!!

Szabó Judit answered 11 év ago

Sziasztok!
Én a múlt héten voltam ultrahang vizsgálaton, és több (elég sok) göb-öt találtak. Ezen kívül még semmit nem tudok, mert még nem vittem vissza a leletet a háziorvoshoz. DE nem érzek semmit, nem fogytam, nem híztam észrevehetően. Ezután egy laboros TSH vizsgáltat következik? Meg valami izotópos "szintiográfia"? Én egyébként cukorbeteg vagyok, viszont nem vagyok elhízva, 164 cm magassághoz 60 kg vagyok.

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Judit. Igen labor vizsgálat szükséges,majd pajzsmirigy izotóp vizsgálat. Majd számolj be,hogy mi lett az eredmény!

Szabó Judit answered 11 év ago

Szia Sára! Az izotóp vizsgálat miből áll? Van ennek a betegségnek gyógyszeres kezelése is, ugye nem mindjárt a sebészi beavatkozás a megoldás. Egyébként nem tapasztalom magamon az itt olvasott tüneteket.

Sára Biró answered 11 év ago

 Az izótop egy kontraszt anyagos vizsgálat, vénába adnak injekciót.Ez kimutatja,hogy milyen göb van a pajzsmirigyben .Egyből nem műtenek.