Van itt az oldalon olyan aki elhízott és pajzsmirigy beteg?

KérdésekVan itt az oldalon olyan aki elhízott és pajzsmirigy beteg?
Vica diabetes kérdezte ennyi ideje: 13 év
56 Válasz
Szabó Eszter answered 13 év ago

Én ismerek egy ilyen beteget, de nem tudom, fent van-e az oldalon. De majd utánajárok. Mi esetleg nem tudunk segíteni?

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Vica én pajzsmirigybeteg vagyok! 1992-ben-diagnosztizálták a pajzsmirigybetegséget nálam,akkor voltam a 3.-gyermekemmel terhes 5.hónapban voltam ,vizsgálatok és sok sok vérvétel kisérte ezt a terhességet,figyeltek nagyon nehogy a gyógyxerek kárositsák a magzatot! Akkor Győrbe jártam ellenőrzésekre!!Aztán megszületett a kisfiam hál isten egészségesen:-) Szülés után 1996-ig szedtem a pajzsmirigybetegségemre irt gyógyxereket,de észrevettem h hizok,aztán elkövettem egy butaságot,elhagytam a gyógyxereket!!Hiba volt ! NYAKAMON A GÖB CSAK NŐTT NEM ÉREZTEM JÓL MAGAM!!2000-ben elkerültem Sopronba egy ismert endrokrinológushoz,és elkezdett kezelni ,kezdődtek a vizsgálatok vérvételek ,gyógyxerek és persze a hizás!!2005-ben már olyan állapotba hoztak h megmútötték a pajzsmirigyemet ,helyesen kiirtották az egészet! Nekem nincs pajzsmirigyem ,mindennap 1-szem gyógyxer pótólja ezt a szervemet,úgy hivják L-THYROXIN HENNING 100 ľg tabletta___!!A hizás megállt ,aminek örülhetek,de sok mindenről (ételről) lemondtam,és most is rendxeresen járok ellenőrzésre az eredményeim jók! Nem kivánom senkinek alattomos betegség és sokan szenvednek pajzsmirigybetegségben,férfiak nők egyaránt!Szeretnélek kérni benneteket  kedves Kevás betegtársaim ha ismertek ilyen beteget vagy betegeket,mondjátok nekik meg irjanak ide a Kevara osszák meg velem velünk ,h ők h élik meg a pajzsmirigybetegséget nagyon ürülnék neki!!! Köszönöm!!!

Tri-Ton answered 13 év ago

 Helló Vica !   Most nem, mert 50km-re vagyok attól a géptől amin van. De holnap ugyanitt felteszem a ,,füvesember,, barátom megoldási javaslatát a pajzsmirigy problémára. Úgy rémlik, hogy van rá nagyon jó gyógynövény, ( vagy kombináció ) de most fejből nem szeretnék félrevezető infót írni.

Tri-Ton answered 13 év ago

 Mégis sikerült ákérnem.  Sok embernek vanproblémája a pajzsmiriggyel, alulműködikvagy túlműködik. A népi gyógyászatban először mindig meg kell keresni, hogymiből ered a probléma.Van egy olyan mirigyünk, hogy agyalapi mirigy, ez11 féle hormont termel, a 11 féle hormon egyike a pajzsmirigyünket működteti, apajzsmirigyünk az egész anyagcserénk szabályozója. Ha ez az agyalapi mirigy azta hormont nem megfelelő módon termeli, nem megfelelően szabályozza apajzsmirigyünk működését, akkor az egész anyagcsere folyamatunk felbomlikElsősorban az alapbajtkell kezelni, s ezt úgy hívják, hogy szurokfű,vad majoránna. Rendkívül jó az agyalapi mirigy működésére, korlátlan ideig iható,korlátlan mennyiséget lehet belőle meginni és nemcsak arra, hanem 11-félehormon termelésére kedvezően hat (tejtermelés, peteérésre, hereműködésére,növekedés szabályozó, stb.), nagyon sok féle hormont termel. Megelőzésként eléghetente egyszer, tíznaponta egyszer egy csészével meginni belőle. Érdemeshasználni a szurokfüvet. Nálunk a Babaváró programban a keverékben szurokfű isvan. Ha már a pajzsmiriggyelbaj, vagy ha nincs baj, akkor is érdemes egy galaj növényt használni. Maria Treben az írja, hogy a közönséges galaj a legjobb.  Majdnem ugyanolyan hatású a ragadós is. A  harmadik atejoltó galaj. jó a vesénkre és a mirigyrendszerünkre.A közönséges galaj nyelvrák ellen is jófrissen készítve.  Érdemes ezzel a galajjal foglalkozni és segíteni apajzsmirigy működését, akkor mikor már úgy alakult. Akár alul, akár túlműködik.Gargalizálni kell és utána meginni. Ha van rajtunk göb, akkor mindenképpen agöbre rá kell tenni a galajfüvet, éjszakára dunsztkötésbe. Nem hatnak gyorsan agyógynövények, de hat-nyolc hét alatt rendbe teszik mindenképpen. És el lehethagyni a pajzsmirigyműködést segítő gyógyszert is, kb. egy év múlva.Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál,2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kellelkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kellinni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni anyakra. 

Tri-Ton answered 13 év ago

Jód   200 mikrogramm Energia,  nélkülöhetetlen a normális pajzsmirigyműködéshez! ! Struma kialakulását akadályozza Articsóka, gomba, saláta,dió, ásványvíz,  nyers tojássárga, paradicsom, szamóca, körte, sült-burgonyahéj, fokhagyma, ananász, csukamájolaj, spenót hagyma, tejtermékek, tengeri hal  

napsugár answered 11 év ago

 Kedves Zsuzsa.olvastam hogy önt mütötték pajzsmiriggyel.mesélne róla?meddig tartott maga a mütét?a lábadozás?meddig kellett bent maradni a kórházban,?igazából minden érdekelne vele kapcsolatban.mert hamarosan nekem is mütétre kerül a sor.de nagyon parázok tőle.válaszát elöre is köszönöm!

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Kedves napsugár üdvözöllek az oldalon!!Hát igen én 32-éves korom óta vagyok Pajzsmirigybeteg,a sors úgy hozta hogy 2005 -Augusztusában meg kellettek műteni!!A műtétet megelőzte egy kb-fél éves Pajzsmirigybeállitás azaz műtétre megfelelő állapotba hozás ami abból állt hogy rendszeres ellenőrzések gyógyszerek pontosan beszedése ,vérvételek szövettan vétel a göbböl ami a nyakamon volt ,és izotóp vizsgálat!!A műtét előtt egy héttel bekellett feküdnöm ,ugyancsak műtétre való felkészitésre a kórházba!A műtét az kb-másfél óra volt,az utánna való lábadozás az nálam nehézkes volt mert gyenge voltam mivel vért is kellet hogy kapjak,de a többiek akikkel ott voltam és ők is pajzsmirigyműtöttek voltak azok hamar átrúgták a műtét utánni állapotot!!Nekem teljes irtást végeztek ami azt jelenti hogy kiszedték a pajzsmirigyemet tehát nem hagytak meg semmit,ami azt jelenti hogy egy életen át egy úgynevezett   L-THYROXIN HENNING 100 ľg tablettát kell szednem!!Visszatérve hogy kelle félni a műtéttől ,dehogy kell félni semmire sem emlékezem csak arra hogy már az ágyamban ébredeztem a kórteremben,4-5 nap alatt hazamehettem ,otthon csak leveseket főzelékeket ettem jó darabig ,nem emelhettem ,nekem a műtétnél hangszalag bénulásom is lett de aztán lassan szépen az is meggyógyúlt,és visszatért a hangom!!!Ami a legnagyobb harcom az a kg-ok,hamar felugrottak,és felugornak ilyen Pajzsmirigybetegeknél,a diátára nagyon kell figyelni!!2005-óta is rendszeresen járok 3-havonta vérvételre és kontrollra nagyon fontos !!Egyébként engem Sopronba műtöttek és ott is kezelt végig egy rendkivüli nagy  tudású Endrokrinológus!!

napsugár answered 11 év ago

 Köszönöm válaszát!

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdvözlünk a körünkben kedves Napsugár.

napsugár answered 11 év ago

 köszönöm.és azt megkérdezhetem hogy ki mütötte??