Van e valakinek konkrét gyakorlati tapasztalata a cukorbetegség alternatív kezelési formáiról?

KérdésekVan e valakinek konkrét gyakorlati tapasztalata a cukorbetegség alternatív kezelési formáiról?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Volt e olyan eset, hogy valakinek az inzulin, vagy a gyógyszerek elhagyását, mint végeredményt is megemlítették? Nem csak a diabéteszt, hanem a szövődményeket érintő kezelésekre, eredményekre is kíváncsi lennék, de érdekelne mindenféle egyéb módszerrel kapcsolatos tapasztalat is. Nemcsak a negatív, hanem a pozitív eredményekről is szeretnék olvasni

29 Válasz
Best Answer
Edelényi Rita answered 12 év ago

Én két dolgot említenék meg eddigi tapasztalatimból, amit cukorbeteg ismerőseimtől kaptam visszajelzésként:
Az egyik egy különleges talpbetét: http://www.sportwellness.hu/index.php/diabeteszes-neuropathia.html
A másik a zöld árpa rendszeres fogyasztása: http://www.sportwellness.hu/index.php/lugositas-emesztes-javitas-energia-antooxidans-c-vitamin-sport-wellness.html

jaskó answered 11 év ago

György! A titok nem titok, egyszerű. Fokhagyma minden nap, két három gerezd. Nem a kapszulákat eszem, hanem az általam termelt fokhagymát- Mindig éhgyomorra 2-3 gerezd (az óriás ősziből csak egy). Így nem is olyan erős az "illata", meert az emésztés beindulásakor elsőként távozik a gyomorból. Csak ennyi és más semmi.

rgyörgy answered 11 év ago

Köszönöm jaskó! Ezt kifogom próbálni.
Anita,én is ismerem amit leírtál. Nálam du. 5-8 óra között szokott előfordulni. Másfél éve vezetem a mostani Excel naplóm. Most már ha egyszer felmegy a vc, mindjárt visszakeresem a korábbi hasonló eseteket, jól látható kék cellákat. A cellajegyzetben elolvasom, hogy korábban mi okozta az akkori, és magas vc-t. Minden sorban megvan az aznapi fronthatás,napi középhőmérséklet, a beadott inzulin mennyisége, napi mérések száma, és aznapi vc átlaga. Szívesen megmutatnám, de ide táblázatot nem lehet bemásolni.

rgyörgy answered 11 év ago

Kipróbáltam a fokhagymát. Nagyon szeretem, ételekből mindig én eszem meg, de ez "kemény" volt. Alaposan marta a nyelőcsövem, és gyomrom. Amire viszont nagyon kíváncsi vagyok: lehet, hogy így nyersen leviszi a vc-t? Reggeli után 3,7 lett a cukrom. Utoljára 4mmol/l alatti értékem július első napján volt. Mivel a 4 alatti vc értékeim beírás után pirosra váltanak, szín alapján gyorsan átszaladtam másfél év reggeli utáni vc adatain. Az alacsony (piros) vc értékeknél mindegyikhez be van írva a kiváltó ok. a mai alacsony adathoz csak a fokhagymát tudom beírni, mert minden más a napi megszokott volt.
jaskó, ezzel kapcsolatban milyen tapasztalataid vannak?

jaskó answered 11 év ago

A vércukorra gyakorolt hatásáról nincs tapasztalatom, pedig több évtizede eszem, viszont az érfalakat tökéletesen rendben tartja és a vérnyomást is szabályozza. Főleg egyszeri fogyasztás után nem lehet rá mit mondani. Igaz a vérnyomás csökkentő hatása az nagyon rövid időn belül jelentkezik. Ha rágás után marja a nyelőcsöved, próbáld meg késsel felszeletelni és egy pohár vízzel lenyelni. Nekem refluxom van és bizony nekem is mart sokszor, vízzel lenyelve ez elmarad , viszont a hatás ugyanaz. Ha a gyomrod is bántja, esetleg fekély vagy gyulladás miatt, akkor ne egyed, ebben az esetben hatásosabb a kapszula, vagy a fokhagyma csepp. Van aki alkohoolban áztatja és abból cseppent vízbe és azt issza. Akor is hatásos, de  a hatása kicsit később jelenik meg. A kapszula drágább ugyan, de az is  garantáltan  jó hatású és azzal biztosan el lehet ketrülni a nyálkahártyát izgató, maró utóhatását. Néha tartok egy két hét szünetet (évente 2X, 3X)

rgyörgy answered 11 év ago

Feldarabolva ettem, de azért kellett egy keveset rágnom.Holnap ki lesz paszírozva, és kevés megy dzsemmel fogom enni. Érdekes lesz, mert közbe eszembe jutott, hogy hajszálerekre szedek gyógyszert a Doxiumot. Vérnyomás csökkentőt is kapok tehát oda kell figyelnem. Ha a vércukorra hatással van, azt biztosan kitudom mutatni, mert a reggeli vc-m mindig stabil. Hamar észreveszem a változást.

Árvai István answered 11 év ago

Most olvastam egy „mértékadó” pletykalapban egy cikket pulzáló mágneses terápiáról. Érdekelne, hogy orvosi szemmel ez átverés, vagy lehet benne valami.

„A pulzáló mágneses tér kedvező élettani hatásokkal rendelkezhet. Mivel az ***** használata a szervezet öngyógyító mechanizmusára is hatással van, a cukorbetegség szövődményeként kialakult állapotokon (például lábszárfekély) is javíthat, segítve a sebgyógyulást és a szövetek regenerálódását. Az ***** terápia az anyagcsere-folyamatokra hatva a vércukorszint stabilizálásában is segíthet.”

Kicsillagoztam a termék nevét, mert nem reklámozni akarom.

Nanita answered 11 év ago

A mágneses terápia mint alternatív gyógymód valóban hatásos lehet bizonyos betegségekre, javíthatja magát a betegséget, csökkentheti a tüneteket, fájdalmakat. Ez tény.
A fenti termékkel egyetlen egy gondom van. Hangzatosan reklámozzák, újságokban és az interneten is, ha jól emlékszem itt a Keva oldalán is megszokott jelenni jobb oldalon a Témakörök alatt (Impulser terápia, amit  Dr. S…… Á….. őszinte vallomása egy csodálatos terápiáról, mely tízezreknek jelenthet megoldást-néven reklámoznak),– a gondom az az, hogy hétköznapi embernek megfizethetetlen. Felhívnak telefonon ingyenes egész testre kiterjedő kivizsgálást ígérnek ( hőfelvétel készítés),majd azt kielemezik és utána terápiát is tudnak természetesen ajánlani a felmerülő és a kivizsgálás alatt bizonyságot nyert betegségekre, ha elmész rá. Tapasztalatból tudom, napokon akár többször is hívtak, hogy menjek el, késő este is zaklattak ezzel….
Tehát hatásos lehet, de nagyon drága és a nagyon drága termékük megvételére való "beetetési" stílus soha nem tetszett,így itt sem nyerte el tetszésemet. Ez az én saját véleményem.

Sára Biró answered 10 év ago

 Ma hallottam egy betegtől,hogy fügefalevél teát iszik és kevesebb inzulint kell adnia. Esetleg valaki már kipróbálta? ( bevallom erről korábban nem hallottam).

jaskó answered 10 év ago

Itt lehet olvasni róla:
http://www.enportal.hu/fugelevel-a-cukorbetegseg-termeszetes-ellenszere.html
Nekem van a kertben, talán kipróbálom. Ártani biztosan nem fog.