Van e valakinek konkrét gyakorlati tapasztalata a cukorbetegség alternatív kezelési formáiról?

KérdésekVan e valakinek konkrét gyakorlati tapasztalata a cukorbetegség alternatív kezelési formáiról?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Volt e olyan eset, hogy valakinek az inzulin, vagy a gyógyszerek elhagyását, mint végeredményt is megemlítették? Nem csak a diabéteszt, hanem a szövődményeket érintő kezelésekre, eredményekre is kíváncsi lennék, de érdekelne mindenféle egyéb módszerrel kapcsolatos tapasztalat is. Nemcsak a negatív, hanem a pozitív eredményekről is szeretnék olvasni

29 Válasz
Best Answer
Edelényi Rita answered 12 év ago

Én két dolgot említenék meg eddigi tapasztalatimból, amit cukorbeteg ismerőseimtől kaptam visszajelzésként:
Az egyik egy különleges talpbetét: http://www.sportwellness.hu/index.php/diabeteszes-neuropathia.html
A másik a zöld árpa rendszeres fogyasztása: http://www.sportwellness.hu/index.php/lugositas-emesztes-javitas-energia-antooxidans-c-vitamin-sport-wellness.html

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Ide én is vártam sikerélményeket a gyógyulásokról de nincs beszámoló!! De miért nincs?

Sára Biró answered 12 év ago

 Igen,jogos a kérdés! Vajon miért nincs??

Mária Miklós answered 12 év ago

Nagyon jó kérdések….van-e  gyógyúlt  cukorbeteg?    Én hiszek a csodákban…de….:-(
Persze a minap hallottam a rádióban, hogy pécsi fiatal kutatók feltalálták a diabetes elleni gyógyszert.
Még  pár év….és  ha elfogadják,  kapható lesz.  Aminósavak  a  "bűnösök".
Sok kérdőjel,  bürokrácia, okoskodás…. mint ahogy ez lenni szokott országunkban, de  minden lehetséges.

Sára Biró answered 11 év ago

 Már rég nem találkoztam ilyennel, de ma volt részünk benne:-(  egyedül élő néni elhagyta a gyógyszeres kezelést és kurkumát szedett a , mondván semmi panasza nem volt. A laboros vércukor érték 30 mmol/l volt 🙁 nem tévedés!!

jaskó answered 11 év ago

Sárika! Ez egyszerűen az emberi butaság csúcsa. Egyenes út az öngyilkosságba, vagy ha mások biztatására tette, akkor ez már gyilkossági kísérlet. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy sok cukorbeteg miért nem képes felfogni, hogy az alapbetegségünk gyógyíthatatlan!!! A tüneteket enyhíteni, az értékeket normál szint közelében tartani lehetséges. A különböző alternatív szerek segíthetnek az emésztésben. a cukorfelszívódás lassításában, a sebek gyógyításában, a szövődmények lassításában, de a cukorbetegséget véglegesen még senki nem tudta és jelen tudomásom szerint nem is tudja elmulasztani. És mélységesen elítélem a hiszékenység vámszedőit, a hamis álmokkal kecsegtető kuruzslókat, akik  jó pénzért a szenvedésekkel teli, halálhoz vezető útra irányítják a hiszékeny, kiszolgáltatott beteg embereket!

jaskó answered 11 év ago

Egy gyöngyszem az Impulser Magazinból. Az "adatközlő" nevét szándékosan nem másoltam ide. A helyesírási hibáit kijavítottam.
Idézem:
"Na idefigyeljen minden gyógyulni vágyó! INGYEN közzé adom a cukorbetegség OLCSÓ, és HATÉKONY , TELJES GYÓGYULÁST nyújtó módját: A csodaszer neve: egy útszéli gaz, a neve: LÓSÓSKA!!!!! ingyen hozzájuthatsz a természetből, (egyenlőre) . A recept a következő: 3 dl hideg vízbe, egy púpos evőkanál érett lósóskamag,- nem a gyógynövénybolti éretlen, kóróval teli, hanem érett (barnás-vörös) csak mag!- felforraljuk,(!) és forrástól kis lángon kb. 2/3-ára főzzük, majd néhány percig állni hagyjuk, szűrjük, és harmadoljuk. Ezt reggel, délben, este, 1-1- 3-daot megiszunk. Ezt addig isszuk, míg a hasnyálmirigy nem regenerálódik. Ez mindenkinél egyéni. Eddig a legtöbb idő, 1 év 4 hónap volt, de az illető naponta háromszor szúrta magát. A legkevesebb, pedig7 hónap volt, mire a teljes gyógyulás bekövetkezett. NEM A VÉRCUKOR SZINTET CSÖKKENTI, HANEM, REGENERÁLJA A HASNYÁLMIRIGYET!!!!!!!-tehát MEGGYÓGYÍT!!!!!!! Isten patikája nem tünetkezelő, hanem gyógyító!!!!!"
Ehhez mit szóltok A lósóska magjáról tudom, hogy hasmenés ellen jó hatással bír, de hogy a cukorbetegséget elmulasztaná, na ezt már kétlem

rgyörgy answered 11 év ago

Bennem felmerül a kérdés, akik úgy tudják kezelni a vc szintjüket, hogy annyi a hba1c-jük mint az egészséges embereknek, az nem tekinthető alternatív gyógymódnak? Jó, nem meggyógyult az illető, de a szövődményeket ugyanúgy kivédi, mint egészséges társaik. Az ingadozó vc szintnek mindig okai vannak, és ezekre az okokra azért rá lehet jönni. És erre való a számítógép, hogy ebben is segítsen.

jaskó answered 11 év ago

Az én értelmezésem szerint az alternatív gyógyászat azt jelenti, hogy a beteg, vagy az őt kezelő személy valamilyen, a klasszikus formát túllépő, esetlegh elhagyó módon, más eszközök és módszerek igénybevételével próbál gyógyulni, gyógyítani. Továbbá: szerintem az alternatív gyógyászatnak igenis helye van a betegségek kezelésében, de csak és kizárólagosan az alapkezelések mellett és megőrízve az orvosi kontrollt. Már biztosan írtam, hogy esetemben nagyon sokszor sikeresen alkalmaztam természetgyógyászati készítményeket, melyek gyakran igen hatékonyan működtek, de ezt minden esetben az orvosom engedélye, tájékoztatása és kontrollja mellett tettem. Mindezek a diabétesz szövődményeinek kezelésére szolgáltak, de sajnos a cukorbetegségem ettől még nem múlt el Az inzulint tovább kellett adnom, a diétát továbbra is rugalmasan kellett kezelnem, mozogni ezután is kellett és ezután is voltak, sőt lesznek szélsőséges vércukorszint ingadozásaim. Viszont a sarok, talp és lábujj-fekélyem hihetetlen gyorsan begyógyult, rendeződtek a hajszáleres szövődményeim stb, de a diabétesz és én örök és elválaszthatatlan társakká váltunk. Sajnos tartósabbá, mint annak idején a két nép megbonthatatlan örök barátsága.

rgyörgy answered 11 év ago

jaskó, az utolsó mondatodon nagyon jót nevettem.Egyformán értelmezzük az alternatív gyógymódokat.
Az a módszer amivel a hajszáleres keringés javulását sikerült elérni, közkinccsé tehetnéd. Nálam a vc ingadozás a betegség elején: legalacsonyabb 1,9, legmagasabb 19,5 mmol/l volt.Legnagyobb javulást az elmúlt másfél évben értem el, annak segítségével,hogy minden használható adatot feldolgozok. A vércukor értékek javulását, ha vannak számszerű adataim nagyon jól láthatóvá lehet tenni.Egy kördiagram Pl. "csodákat" tud művelni. Az, hogy már minden alkalommal jó a hba1c értékem azt igazolja, hogy jó úton járok. Az is jó "alternatív gyógymód", ha megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Legtöbbet talán egymástól tudunk tanulni.

Nanita answered 11 év ago

A klasszikus alternatív gyógymód az azt jelenti, hogy nem gyógyszeres kezelés, akár homeopátia, akár biorezonancia, akár gyógyfüvek, akár energetikai gyógymód( reiki….) akár akupresszura….és én ebbe a körbe sorolom Jaskó és György véleményét, azaz az ide tartozik amikor egymásnak elmondjuk a tapasztaltunkat, eymástól tanulunk.
Egyetlen egy mondat nem működik nálam amit György írt: Az ingadozó vc szintnek mindig okai vannak, és ezekre az okokra azért rá lehet jönni.
Hát nekem van hogy 15-20 napig gyönyörű a cukrom, folyamatosan 9 alatt van akár front, akár idegeskedés….aztán gondol egyet és egy-két napra felborul de olyan szinten, hogy azon a két napon csak a napszak egy bizonyos szakaszában mérek magasat, de akkor sokat.