Van e valakinek konkrét gyakorlati tapasztalata a cukorbetegség alternatív kezelési formáiról?

KérdésekVan e valakinek konkrét gyakorlati tapasztalata a cukorbetegség alternatív kezelési formáiról?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

Volt e olyan eset, hogy valakinek az inzulin, vagy a gyógyszerek elhagyását, mint végeredményt is megemlítették? Nem csak a diabéteszt, hanem a szövődményeket érintő kezelésekre, eredményekre is kíváncsi lennék, de érdekelne mindenféle egyéb módszerrel kapcsolatos tapasztalat is. Nemcsak a negatív, hanem a pozitív eredményekről is szeretnék olvasni

29 Válasz
Best Answer
Edelényi Rita answered 13 év ago

Én két dolgot említenék meg eddigi tapasztalatimból, amit cukorbeteg ismerőseimtől kaptam visszajelzésként:
Az egyik egy különleges talpbetét: http://www.sportwellness.hu/index.php/diabeteszes-neuropathia.html
A másik a zöld árpa rendszeres fogyasztása: http://www.sportwellness.hu/index.php/lugositas-emesztes-javitas-energia-antooxidans-c-vitamin-sport-wellness.html

jaskó answered 13 év ago

Kedves Rita!
A linkeket megnéztem, így tudom miről van szó, de engem konkrétan az érdekelne, hogy a kedves ismerősei mit tapasztaltak? Használt e a talpbetét, vagy eredményre vezetett e a zöld árpa fogyasztása?
Kimondottan azért tettem fel a kérdésemet, mert tudom, hogy nagy számban érhetők el a természetgyógyászok, a gyógyteák, a életmód reformátorok és még sorolhatnám. Ezekről igen gyakran hallani, de én a konkrét végkövetkezményre lennék kíváncsi. Használt e a kezelés. Esetemben például nagyon eredményes volt a fokhagyma fogyasztása. Mérhetően csökkent a koleszterin szintem, rugalmasabbak lettek a hajszálereim, kiegészítve a pásztortáska-fű tea fogyasztásával, jelentős mértékben csökkent a szemfenéki (üvegtesti) bevérzéseim száma. A széleslevelű útifű használatával, a két évig nem gyógyuló talpfekélyem 9 hét alatt nyomtalanul eltűnt, vagy az agykontroll alkalmazásával meg tudtam állítan a szemfenéki vérzést, csökkenteni tudom a fájdalomérzetet stb. Ezeket a dolgaimat viszont a kezelőorvosaimmal egyeztetve és folyamatos ellenőrzésük mellett csináltam. Néha hitetlenkedtek, de az eredmények láttán elfogadták, sőt egyes dolgokat maguk  is alkalmaznak ezekből. Viszont az is tény, hogy a családi barátaink 14 évesen diabeteszessé vált kislányukat hónapokig hordták egyik gyógyásztól a másikig. Súlyos tízezreket kifizettek olyan embereknek, akik az inzulinelhagyásával és a teljes gyógyulással kecsegtették őket. Tették mindezt annak ellenére, hogy érvelni próbáltam ellene, de teljesen eredménytelenül. Még szerencse, hogy nem lett tragédia a vége, mert a kislányt nagyon leromlott állapotba "sikerült" hozniuk és hosszas kórházi kezelés lett a vége. Azóta belátták a tévedésüket. Csupán szeretetből és féltésből tették mindezt, de a vámszedők pontosan erre építenek.
Tehát én pontosan az ilyen jellegű pozitív és negatív beszámolókkal szeretnék megismerkedni. Azzal a nem titkolt céllal, hogy kiszűrjük a hiszékenység vámszedőit és csak azokat a szereket és módszereket fogadjuk el, illetve alkalmazzuk, amelyek már többeknél bizonyítottak. Viszont amit minden esetben nagyon fontosnak tartok: amennyiben bárki bármit alkalmazni kezd, arról folyamatosan tájékoztassa a kezelő orvosait, mert néhány szer komolyan bekavarhat az alapkezelés menetébe, sőt még a rendszeresen szedett gyógyszerek hatását is befolyásolhatja, ami azután vagy komoly bajt okoz, illetve tévútra viheti az alapkezelést.
Saját tapasztalatom és ezt határozottan merem állítani: Bármilyen kiegészítő szert, vagy módszert alkalmazunk, a tüneteinket enyhíthetjük, a szövődményeink megállhatnak, akár vissza is fejlődhetnek, DE A CUKORBETEGSÉG ETTŐL MÉG NEM FOG ELMÚLNI!!!

jaskó answered 13 év ago

És még egy fontos dolog részemről: szeretném, ha ez a kérdésfelvetésem nem a reklám, hanem a tapasztalati beszámolók helye lenne!

jaskó answered 13 év ago

Nagyon vártam a válaszokat a betegtársaktól, de a módszerek gyakorlóitól, a gyógyítóktól is. Nem voltatok még ilyen kezelésen, nem fogyasztottatok teákat, nem alkalmaztatok speciális gyógytornát? Rengeteg hit és tévhit kering ezzel a témával kapcsolatban. Továbbra is várom a véleményeteket!

Edelényi Rita answered 13 év ago

Kedves Jaskó!
Az alábbi javaslatról semmilyen további információm, emailben kaptam. Talán itt van valakinek a fahéjjal tapasztalata: http://www.vitaminkiraly.hu/osszetevok/fahej_kereg_por

Ami a kérdéseidet illeti.: Bárkit gyógyulással hitegetni felelőtlenség, én sem tettem ilyet. A mágneses talpbetétről szóló tapasztalati beszámolót előző hozzászólásomban feltettem. Azt hiszem a hőkamerás felvétel egyértelműen mutatja a láb vérkeringésének javulását. Én – mint nem érintett – ennél többet nem szeretnék bizonygatni, de szívesen küldök magán emailben olyan ismerősöm elérhetőségét, aki használja a termékeket, vagy gyere el egyik rendezvényünkre és Te is kipróbálhatod.

A zöldárpa hatásairól sem szeretnék senkit meggyőzni. Akit érdekel, olvassa el a japán Hagiwara professzor erről szóló könyvét, pl. itt: http://www.egeszsegfejlesztohaz.hu/doc/zoldarpa%20konyv_web.pdf

jaskó answered 13 év ago

Kedves Rita! A magam részéről nagy támogatója vagyok minden alternatív megoldásnak, hiszen többek között az ilyen jellegű kiegészítő kezeléseknek IS köszönhetem a látásom magmaradását, de ezeket is kizárólagosan az orvosaimmal együttműködve tettem.  Korábban, annak megszűnéséig  oktatás "tárgya" voltam a budapesti Orvostovábbképző Intézet Szemészetén . Ott egy egyetemi tanárnő úgy mutatott be, hogy a szakmai sikere és az együttműködés példája vagyok. Félreértés ne essék, nem ellenzem a természetgyógyászati készítmények és az alternatív módszerek alkalmazását.  Én itt tényleg az eredményekről vagy az eredménytelenségről kértem vélemény és kimondottan azzal a céllal, hogy térítésmentesen megmutassuk a járt utat betegtársainknak, lehetőséget biztosítva ezáltal a helyzetük, állapotuk javítására.
Tapasztalat: az egyik családtagom most fejezett be egy SONOTERÁPIÁS kúrát. Az eredmény, megszüntek a fájdalmai és melegek a lábai. Ez a rövidtávú tapasztalat, a végeredményhez még idő kell. Van e valakinek ezzel a kezeléssel kapcsolatban véleménye. (az érszűkületes állapoton kívánnak az alkalmazók segíteni)

Edelényi Rita answered 13 év ago

Kedves Jaskó! ÉN senkit nem győzködnék arról, hogy hagyományos vagy alternativ gyógyászatot részesítse előnyben, ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Amit én tenni tudok, hogy lehetőséget mutatok, ahogy  a bejegyzésemben irt oldalon található cikkben említettek is lehetőségek, amely bárki számára elérhetők. A cikk tényleg az eredményekről szól, amikről információkat kértél. Az amerikai orvos a cikkben leírta, hogy hány cukorbeteg betegével próbálta ki a talpbetéte és milyen eredménnyel. Ez a cikk amerikai orvosi lapban jelent meg eredetileg. A talpbetétnek semmilyen káros mellékhatása nincs, és az ember energia rendszerére is nagyon jó hatással van. Nálunk a család minden tagja  fiataltól idősig folyamatosan használja. Cukorbetegeknek is érdemes nem csak akkor gondolni erre, amikor már megjelentek a neuropatiás tünetek.
Kérlek, olvasd el a teljes cikket, ha a cikkben olvasottakkal kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne, igyekszem megválaszolni.

Sára Biró answered 13 év ago

Én is nagyon várnám azokat a betegeket,akik "meggyógyultak" a cukorbetegségből .
A Rita már korábban felajánlotta egy betegünknek a talpbetétet,de egyelőre nem sikerült megoldanunk a szállítást. Reméljük a későbbiek során majd sikerül megoldanunk.
Kiegészítésként : én is elfogadom alternatív módszereket, fölég a gyógynövényeket , és a Rita által említett talpbetétet is jónak tartom, de fontos,hogy a  beteg tájékoztassa  az orvosát és ne hagyja el a  gyógyszeres kezelést.
Itt valóban olyan eseteket várnánk akiknek személyes tapasztalatuk van azzal kapcsolatosan,hogy inzulin illetve gyógyszermentes,jó az anyagcsere. De arra választ,hogy milyen szövődmények alakulnak ki, hát azt évek, évtizedek múlva tudjuk meg!

etelka1964 answered 13 év ago

 Nem igazán jelentkeznek a "gyógyult emberek". ??Pedig nagyon várom én is mert kíváncsi lennék.

Ilona50 answered 13 év ago

 Nagyon sokszor megnéztem ezt a kérdést,mert kíváncsi lennék tényleg van-e  valaki aki meggyógyult és nem alakult ki nála szövődmény.