Van e mindig szőlőcukor a táskádban , ha valahova mész és nem tudod mikor végzel ????

KérdésekVan e mindig szőlőcukor a táskádban , ha valahova mész és nem tudod mikor végzel ????
Marika kérdezte ennyi ideje: 13 év

Diabétesz , kóma megelőzése

4 Válasz
Marika answered 13 év ago

Ezt a kérdést azért tettem fel ,mert nekem van ezzel kapcsolatban egy történetem . A szakrendelőben voltam és kicsit tovább tartott a vizsgálatom illetve ellátásom , mint szokott és nem voltam rá felkészülve .Általában ha megyek ,bárhova minden van nálam ,inzulin vércukormérő valamilyen ennivaló vagy szőlőcukor és egy kis üvegben víz .Most nem volt és éreztem , hogy kezdek szédülni , a lépcsőn kétszer kellett megállni amíg leértem . Leültem egy padra olyan rosszul lettem , hogy beszélni is csak összefüggéstelenül motyogni tudtam . Volt aki részegnek titulálva ment el mellettem ,szerencsémre jött egy ismerős , aki adott vizet és három szem szőlőcukrot . Néhány perc múlva jobban lettem. Ezt a történetet azért írtam le , hogy a tanulságot vonjuk le belőle , hogy aki cukorbeteg mindig legyen nála szőlőcukor vagy valamilyen cukorka .

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Marikám mindig van nálam szőlőcukor és a viz elmaradhatatlan,igaz én nem vagyok inzulinos csak gyógyxeres cukorbeteg de szerintem nekünk gyógyxereseknek is fontos_!!(Diabet 2-es tipusú vagyok)! Amúgy nagyon igazad van Marika!! 

jaskó answered 13 év ago

A cukorbeteg sajnos soha nem indulhat el kézitáska nélkül!!! De ne csak dísznek, kiegészítőnek vigye magával. Szöllőcukor és legalább egy szendvics, kifli, stb legyen benne. Még akkor is, ha tudja: nem sokáig lesz távol. álam még a vércukormérő és a Hypo-Kit készlet is ott van minden alkalommal. Sajnos egyre elembertelenedő világunkban egyre fogy az emberekből az empátia, a segítőkészség. Ne engedjük meg magunknak azt, hogy kiszolgáltatottak legyünk. Amíg urai vagyunk a helyzetnek és még van időnk cselekedni, hát tegyük! Mire mások esetleg segítenek, akár már késő is lehet. A tablettával és csak diétával kezelt betegek is számoljanak a hypora. Igaz őket ritkábban éri el, de egyáltalán nem biztos, hogy nem kerülnek kínos helyzetbe. Azt mondom: inkább egy kicsivel több cucc legyen nálam, de ha az életem, testi épségem, emberi tartásom megóvását szolgálja, hát inkább viszem magammal!
Ne felejtsétek: a szöllőcukor elfogyasztása után, még feltétlenül kell valamilyen CH tartalmú ételt fogyasztani! Hypo esetén ugyanis a szöllőcukor alapból csak a pillanatnyi vércukorszintet teszi helyre, de CH pótlás hiányában újabb hypo következhet be!!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Nagyon fontos szempont,mert gyakran tapasztalom,hogy a táskákban nincs semmi,mert "úgyis megyek haza". Pedig fontos erre figyelni.