Ujra itt a közelgő infulenza.

KérdésekUjra itt a közelgő infulenza.
katalin kérdezte ennyi ideje: 13 év

Ilyenkor mindig elgondolkodok az infulenza elleni védöoltásrol de még soha nem adadtam be kiváncsi vagyok a véleményetekre.

11 Válasz
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Szia Kati!! Én most csak az az én véleményemet irom,2-éve én beadattam,de soha többet mig élek sem fogom igénybe venni!!Hogy miért:? Az injekció után kezdtem leépülni,gyengélkedni még kórházba is kerültem,úgy hogy én soha többet_! Nálam az immunrendxert legyengitette ,ezt tudták az orvosaim is mde se jót se rosszat nem mondtak,ámbár egyik Soproni orvosom azért megjegyezte köze lehet az injekciónak az akkori állapotom romlásához!!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HÁT én sem oltatom be magamat többet. Már vannak annak kb 10 éve , hogy házi orvosunk rá beszélt de utánna lettem olyan beteg  lázas tüdö gyuladást kaptam, hogy én soha nem oltatom be magamat. ha akarom ugyis elkapom bár mit teszek . és infulenzás azota sem voltam hála. MEGFÁZÁS NÁTHA AZ IGEN DE A KETÖ NEM UGYAN AZ.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Krisztinám nálad a labda:-) Nagyon legyengültem az oltóanyag után,de ez a saját problémám volt!!

Marika answered 13 év ago

Szia mindenkinek!!! Mindenkinek jogában áll eldönteni , hogy beadatja vagy sem ,de én vagyok a kivétel ami erősíti a szabályt 15 éve minden évben megadatom az oltást és azóta én nem voltam influenzás!!! Azért kezdtem el , mert én is több száz embert szolgáltam ki a büfében és bizony volt amikor nagyon beteg lettem , és  akkor elhatároztam , hogy kell ez nekem , pedig az elsőt pénzért kellett megvenni a gyógyszertárban . Azóta minden évben megkapom , az a lényeg ,hogy egészségesen kapjad meg az oltást akkor nem lesz semmi baj , ezért én mellette voksolok !!!

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Egyetlen egyszer adattam be az az influenza elleni védőoltást, a háziorvos beszélt rá. Olyan beteg lettem,
mint az előtt még soha. Több hétig feküdtem két oldali mellhártya gyulladást is kaptam, addig soha nem
volt ilyen súlyos lefolyású influenzám. Ilyenkor már elkezdem szedni a centrumot és a C vitamint, s hála
Istennek már évek óta elkerül, vagy egyszerű náthával megúsztam. Szerintem a szervezetünktől is függ,
hogy az immunrendszerünk milyen erős, a gyengébb immunrendszerűek jobban elkapnak minden betegséget.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Amikor 2-éve a lányom is beoltatta magát ,az oltás után 2-hetére rá mentő vitte a háziorvosi rendelő elöl Sopronba a lányunkat!Komoly tüdőgyulladása lett,úgy volt h a sörgősségi vizsgálatok után ott fogják! Majdnem megőrültünk,az apja szegény friss műtötten kérlelte az orvost h engedjék haza ha lehet!Nehezen de haza bocsájtották 5000-ft-os gyógyxert kapott ami ha jól emlékxem 6 szemből állt!!Heti 2-nap ellenőrzésre kellett menni a tüdőgondozóba a lányunknak!!Nem kivánjuk senkinek!! A 20-éves fiunk is megkapta az oltást,1-hónapig borzalmasul köhögött,minden hétvégén ügyeletre vittük aztán a gyerekorvosához ez igy ment 1-hónapig,nagyon féltünk hogy tüdőgyulladása lesz neki is!!Mindenről a mai napig megőrzött leleteik vannak!!Csak a józan eszünknek köszönhetjük hogy az akkor frissen műtött férjemet nem engedtük beoltatni,lehet h már nem is élne ,visszagondolva nem csoda h pánikbeteg lettem ezek után ,sokat rettegtem akkor elég volt nagyon!!FELHIVOM A FIGYELMET H NEM LEBESZÉLNI AKAROK BÁRKIT  IS .SAJNOS EZEK TÉNYEK AMIK AKKOR VELÜNK TÖRTÉNTEK!! Ráadásul karácsony elött _!!

katalin answered 13 év ago

KÖSZI MINDENKINEK A VÁLASZT ÉS SAJÁT DÖNTÉSEM ALAPJÁN LESZÜRTEM A TANULSÁGOT AMIT EDDIG MINDEN ÉVBEN.

Tri-Ton answered 13 év ago

 Szokás szerint itt a külön bejáratú véleményem. A védőoltásnak nevezett anyag nem más, mint a vírus legyengített változata. Ezt azért adják, hogy a szervezet kezdjen el dolgozni ellene és mire megjön a járvány legyen elegendő ellenanyagod. Csakhogy nem mindegy milyen a jelenlegi immunrendszer. ( erős, vagy gyenge ) Ha gyenge és kapott egy adagot a vírusból + jön az erősebb is, biztosan felborít és utána sokkal rosszabb mint oltás nélkül. Én azt mondom, hogy vitaminok, immunrendszer erősítés és jöhet a gyenge is, meg az erős is. Egy a lényeg, a szervezet legyen az erősebb és nincs probléma. A döntést viszont mindenkinek magának kell meghoznia, tanácsot adni nem szabad. Én soha nem adattam be sem magamnak, sem a családtagjaimnak vakcinát és eddig az élet igazolt. A gyermekeim nem hiányoztak az iskolából, én 25 éve nem voltam táppénzen. Mottó : Te magad légy erős és ne arra számíts, hogy az ellenfél lesz gyenge !

katalin answered 13 év ago

TONI IGY VAN EGGYET ÉRTÜNK HA BETEG IS A KISLÁNYOM NAGYON HAMAR ÁTVÉSZELI A DOLGOKAT.

Marika answered 13 év ago

Az átélt influenza védettséget (immunitást ) ad és a következő alkalommal a szervezeted , már emlékszik és az immunrendszered védekezése sokkal erősebb lesz .