Újra itt a dinnyék szezonja.

KérdésekÚjra itt a dinnyék szezonja.
Pityu kérdezte ennyi ideje: 11 év

A http://www.ötvenen/ túlról olvastam:A görögdinnye abszolút hozzátartozik a nyárhoz. A felkockázott, behűtött sárgadinnye pedig jellegzetes frissítő, ha az ember strandra megy. De vajon miért épül annyi fogyókúra a dinnyére, és miért ajánlott rendszeresen dinnyenapot tartani?

2 Válasz
Pityu answered 11 év ago

A dinnye egészségtani hatásai:

  • Bizony, dinnyét nemcsak azért jó enni, mert rettenetesen finom, hanem azért is, mert a szervezet számára különösen jó élettani hatásai vannak. Csodálatos frissítő, hiszen nagyon sok vizet tartalmaz. Mivel az ember nyáron sokat izzad, az izzadsággal sok vizet és ásványi sót veszít. A dinnye mindkettőt pótolja, ezáltal nemcsak frissít, de tisztít is – gyakorlatilag átmossa a veséket.
  • Ásványianyag-tartalma igen magas, de sok benne a vitamin is. Tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, nátrium-foszfátot, vasat, cinket, B1-, B2- és C-vitamint, folsavat, niacint, biotint, valamint pantoténsavat.
  • A sárgadinnyében még sok a karotin is, amely – többek között – segít a bőrnek, hogy megtartsa a nyári napon szerzett barnaságát.
  • Bár a dinnyefélék tartalmaznak gyümölcscukrot, szőlőcukrot és szaharózt, cukorbetegek is fogyaszthatják őket, amennyiben belefér a napi szénhidrátmennyiségükbe. A görög- és a sárgadinnye közül a sárgának magasabb a szénhidráttartalma.
Krisztina Kiss answered 11 év ago

 Én gyerek koromban szó szerint bezabáltam a dinnyéböl , beteg lettem azota nem eszem.Még a szagát sem birom…