Új kutatási eredmények

KérdésekÚj kutatási eredmények
29 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Anita elolvastam a cikket, hát nem tudom nehezen tudom elhinni hogy évtizedek után is a béta sejtek működése sértetlen lenne.

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita köszönjük a cikkeket:-)

Hné M Melinda answered 12 év ago

 A C-peptid meghatározás engem is érdekelne. Már említettem a Sárának,hogy időnként olyan érzésem van, mintha lenne saját inzulin termelés, de időnként meg úgy érzem,hogy semmi. Most nagyon magam alatt vagyok, a cukrom ismét totál felborult, szinte semmit nem tudok vele kezdeni, örülök az Anita által közölt cikkeknek, és már csak reménykedni tudok.

Nanita answered 12 év ago

Melinda, ne add fel, ne legyél magad alatt. Bár ezt én mondom, akinek az elmúlt 3-4 hete rémálom volt és rosszabbnál rosszabb gondolataim voltak az inzulinjaim miatt.
Bocsánat, hogy rákérdezek, de mivel Lantust adsz, nem szivárog, nem látsz rajta semmi furát? Tollaid jól adagolnak, kipróbáltad? Nincs gyulladás a szervezetedben? Pajzsmirigy? A nap melyik szakaszában a legmagasabb? Csak ötletelek, de hátha tudok vele segíteni. 🙂

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Anita köszi a biztató szavakat, de mát ott tartok,hogy tegnap bőgtem is egy sort. Folyamatosan a reggeli értékeim magasak- de nagyon 18 körül- aztán 9-10 óra tájban észhez tér, bár most az utóbbi héten napközben is van kiugrás. Nem tudok róla,hogy beteg lennék, a pajzsmirigyem?????- már valahol leírtam, gondolom olvastad is,hogy arra 15 évig gyógyszert szedtem, ami elvileg már rég meggyógyult. így most nem szedek semmi- lehet,hogy ismét felborult?- bár azt mondták,hogy legalább 3 hónap míg kiürül a szervezetemből a gyógyszer. Tegnap felhívtam a diabetológusomat, ő azt mondja,hogy a Lantus adagja sok, pénteken megyek, addig megvan mikor kell vc-t mérni, aztán meglátjuk. Nem tudom kihagyni a közti étkezéseket sem napközben, ilyenkor gondolok arra, hogy valami inzulintermelés mégis van, de éjjel meg szépen kúszik felfele- amikor épp nincs hypom. Szóval nagyon nem jó, és tényleg úgy érzem,hogy mindent megteszek, óránként nézem a cukrom, újra mérek, számolok, de nem jobb. Mérek fél-egy órás különbséggel 7-et majd 3-at. Van olyan beteg, akinek nem lehet beállítani a cukrát, de hogy ez pont én legyek, és még nem szeretnék megvakulni!!!!!!!!

Nanita answered 12 év ago

Melinda, teljesen átérzem azt amin átmész.
Nekem az elmúlt hetekben, hónapokban összevissza volt a cukrom, mert a Lantusból több alkalommal szivárgó ampullát kaptam és ez nem volt elég, a rövidemnél meg szintén gyártási hiba volt fél éven át! Gondolhatod, úgy voltam hónapokon át, hogy tulajdonképpen egyik inzulinom sem volt stabil!
Hosszú időn át hol 18-t mértem, utána ha erre korrigáltam, akkor lement majd ismét fel. Fizikai fájdalmaim voltak halálfélelmem, fél év alatt 7 kg-t lefogytam, állandó gyulladások,a gyerekek mellett végig nézték a vergődésemet és hallották a kétségbeesésben kimondott szavakat….
Most hogy a rövidet lecseréltük, azóta ismét normál a cukrom, sőt adagot kell csökkentem.
Lehet, hogy a te szervezetednek nem jó a Lantus, nem jól fejti ki a hatását. Én is sok inzulint kaptam, próbáltam már ki, de muszáj megtalálni a szervezetünknek a legmegfelelőbbet és a legmegbízhatóbbat.
Bízom benne, hogy sikerül az orvosoddal megtalálni a jó inzulint.
Megnyugtatlak abban, hogy én 2006.óta vagyok analógon, de eddig soha nem volt olyan nap amikor ne kellett volna a közti étkezés s az inzulint is majdnem halálpontosan időben kell adnom. 🙂

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Lehet,hogy megvan az oka a reggeli magas értékeimnek, bár az utóbbi időben már napközben is mértem magasabbat. Nekem nincs halálfélelmem, elég rossz a közérzetem ahhoz, hogy inkább nem akartam élni, ráadásul a vakság lebeg felettem, úgyhogy nagyon rossz volt. De 4 napja jelentősen csökkentettük a Lantus adagot (annak ellenére,hogy a reggeli értékem mindig 18 volt), de a gondozó orvosom szerint a lantus mellett nem szabadna közti étkezéseket tartani, igy biztosan az a baj,hogy sok. Végül is mindegy, egy próbát megért, és képzeljétek a csökkentett inzulin mellett 9,2 a legmagasabb cukrom, a reggeli 6-6,2, tökéletes. Mindjárt jobb az életkedvem is, a közérzetemről nem is beszélve. Bár a tízórait és uzsit, sőt utó vacsorát még mindig nem tudom elhagyni, lehet, hogy még mindig sok? Pénteken kiderül, akkor megyek kontrollra. Ha ezeket el lehetne hagyni, tényleg szinte teljesen "normális életet" lehetne élni.

Nanita answered 12 év ago

Melinda ha tudnád, hogy mennyire örülök a jó kedvednek és értékeknek. :-)))
Lantusnál az utóvacsit szerintem  nem fogod tudni elhagyni, a tapasztalatok azt mutatják, hogy utóvacsi nélkül hypo van hajnalban, ami miatt ismét magas lehet a következő napi értékek.
Ha napközben nem tudod elhagyni a tízórait és uzsonnát, akkor vszínűleg még lehet csökkenteni a Lantust vagy az NR-t.
Én azért tízóraizok, mert reggelire nem tudom megenni az előírt 40 Ch-t, csak max. 30 megy le.
Uzsizni nem szoktam, mert egyébként is a délutáni órák azok amikor magasabb lehet picivel az értékem.