Ugye,hogy könnyebb az élet analóg inzulinnal ?

KérdésekUgye,hogy könnyebb az élet analóg inzulinnal ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Írjatok már biztatót azoknak a betegeknek akiket mostanában állítunk át analóg inzulinra!
Miben változtak a mindennapok?

6 Válasz
katalin answered 12 év ago

Mindenben össze se lehet a kettöt hasonlitani.Az étkezések sokkal szabadabbak idöpontilag és mennyiségileg is.Ha kevesebbet eszel kicsit kevesebb inzulin ha véletlenül többet eszel kicsit több inzulin persze határokon belül.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Én pár hete vagyok analógon, de olyan eletminőségem tért vissza, ameyről már évekkel ezelőtt lemondtam. Mind egészség, mind közérzet terén. Egyelőre úgy tűnik, hogy fogom tudni tartani a szigorított követelményeket is.

Julcsi answered 12 év ago

Sokkal jobb mint a humán inzulin volt! Össze sem lehet hasonlítani a kettőt! Egyébként nem értem az embereket, akit inzulinra akarnak állítani úgy kétségbe vannak esve mintha a halálos ítéletüket hozták volna meg. Kismamaként állítottak először inzulinra, de nem féltem akkor sem tőle. 8 évig gyógyszer szedtem 28 éve tartó cukorbetegségem alatt, de mikor szóba jött az inzulin nem estem kétségbe, sőt akartam is, hogy minél előbb át állítsanak! Meg lehet szokni, hogy az egyik élettársunk és csak segít bennünket ha mi is azt akarjuk és együtt müködünk vele!

Sára Biró answered 12 év ago

 Én is ezt tapasztalom,hogy jobb életminőségben élnek azok a betegek" akik együttműködnek" helyesen írtad ezt az összefüggést Julcsi. Írjatok véleményt Ti is akik nemrég vagytok átállítva! 

Marika answered 12 év ago

Sokkal – sokkal jobb életminőséget és rugalmasabb alkalmazkodást ad az analóg inzulin . Már el sem tudom képzelni enélkül az életet . Remélem , hogy nem állítanak vissza idősebbeket a régi humán inzulinokra !!!

Julcsi answered 12 év ago

Így van, sokkal rugalmasabb az élet vele. Nem kell várni az étkezésre, de ha egyszerre nem tudok enni az sem okoz gondot. Mikor leesik a vércukrom akkor sincs olyan rosszullétem mint a humán inzulinnal volt. Nagyon "szeretem" ezt az inzulint. Persze hála ezért is Sárikának, mert ő javasolta! Komolyan, minden vicc és túlzás nélkül, ha nem ilyen asszisztense lenne a főorvos úrnak, nem hiszem, hogy sokszor keresném a rendelésüket!