TUDTÁTOK. HOGY A DEPRESZIÓ IDÖS KORBAN SOKSZOR GYAKORIBB?

KérdésekTUDTÁTOK. HOGY A DEPRESZIÓ IDÖS KORBAN SOKSZOR GYAKORIBB?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

ÉS NÁLUK A KEZELÉSEK MÁR NEM NAGYON HATÁSOSAK.ENNEK LEGFÖBB OKA AZ EGYEDÜLÉT ÉS A MAGÁNY. ÉS AZ EMULÁS GONDOLATA.

4 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Bármilyen betegség, ami valamiért legyengíti az embert, okozhat rossz hangulatot. Ez szerencsére nem mindig igényel gyógyszeres kezelést. De az tény, hogy ha valami nem úgy működik, mint korábban, nagyon el tudja rontani a hangulatunkat.
Az időskori depressziónak ez is az egyik fő oka, hogy meg kell élniük, hogy már nem tudnak úgy menni, dolgozni, főzni, varrni, olvasni, stb., mint korábban. A másik valóban az elmagányosodás, aminek egy része természetes, hiszen elvesztik azokat az ismerősöket, barátokat, akikkel együtt felnőttek, dolgoztak, velük nagyjából egykorúak. De sajnos nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, amikor a család "lemond" az idős hozzátartozóról. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az intézeti elhelyezést választja, mert ott is lehet rendszeresen látogatni, haza lehet vinni az idős hozzátartozót. Sokkal inkább arra gondolok, akik folyamatosan kórházba utaltatják, és nem is látogatják a nénit vagy a bácsit.
És a harmadik ok, az elmúlás, annak a kérdése, hogy milyen minőségű életet éltem, hogy jó érzés-e visszanézni, vagy inkább nem is gondolok a múltra.

Erről szólt a Soproni Nyugdíjasegyetem egyik előadása, amit az alábbi linken találtok meg:

http://www.nyugatmagyar.hu/soproni_hirek/nyugdijasegyetem_sopronban_elni_meg_mintha_100_evunk_lenne/2211122/

(ha nem nyílik meg, másoljátok be a címsorba)

Jó olvasgatást! 🙂

MariMarton answered 13 év ago

 Így van az egyedüllét, a magány hozzájárul a depresszióhoz. 
A fiatalok is ha valamilyen betegségük van hamarabb kialakul a depresszió. Én is megjártam egy rossz fog miatt gyulladásom volt,felment a cukrom és a hangulatom is rossz volt.Antidepresszánst írtak. Én fokozatosan elhagytam,de nem érzem a hiányát,mert a fogamat kihúzták, ami kiváltotta a sok bajt . Voltatok ti már így,hogy valamilyen betegség miatt elromlott a hangulatotok?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

IGEN VOLT MÁR ILYEN DE ÉN AZA TIPUS VAGYOK AKI NEM MUTASA KI NEM SZERETEM HA AZT LÁTJÁK ROSSZ A HANGULATOM-)  VAGY BÁRMI GONDOM VAN. ÉN ILYEN VAGYOK. VALOSZINÜ EZ SEMM MINDIG JÓ……

Szabó Eszter answered 13 év ago

Amit nem mutatunk ki, elfojtunk, elnyomunk, megbetegíthet minket, főleg, ha huzamosabb ideig nem tudjuk kiadni magunkból a bántó, fájdalmas dolgokat. Ezért fontos, hogy legyen egy olyan ember a környezetünkben, családtag, barát akár, akivel meg tudjuk osztani a jó és a rossz dolgokat is.