Tudnátok segíteni?Szeretnék néhány jó ötletet,ami hozzásegít a pihentető alváshoz!

KérdésekTudnátok segíteni?Szeretnék néhány jó ötletet,ami hozzásegít a pihentető alváshoz!
Vica35 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nem gyógyszert!

7 Válasz
Best Answer
Tri-Ton answered 13 év ago

Első olvasatra biztosan furán hangzik, de mielőtt válaszolnál, vagy tiltakoznál légyszíves gondold át újra.  Mielőtt nyugovóra térsz önmagadban zárd le az adott napot. 1., Vedd számba önmagad, értékeld a tetteidet. Ha rendben van zárd le, ha nincs adj feladatot a holnapnak.  2., Értékeld a másokhoz fűződő aznapi kapcsolataidat és elégedetten zárd le, vagy határozz meg másnapi feladatokat. Nekem egy a lényeg: akkor tudok nyugodtan pihenni, ha úgy zártam le magam mögött a napot, hogy nincs bennem feszültség. Amit lehetett elrendeztem, ami holnapra maradt, arra viszont megvan a tervem. Éjjel tudat alatt nem kell a további napokkal foglalkoznom, mert kész a terv és nem éjjel álmomban fog megszületni a jövő. Lényeg és mottó a következő:-  Legyél elégedett Önmagaddal mielőtt álomra hajtod a fejed !!!

Sára Biró answered 13 év ago

Ezek valóban  mind jó ötletek ! Sokszor, azért nehéz úgy lezárni a napot,hogy ne legyen feszültség!
Néhány ötlet:
Mozogjunk,lefekvés előtt sétáljunk.Nagy mértékben csökkentsük  koffeint vagy az alkoholt.Kényelmes és természetes anyagú öltözéket viseljünk az alváshoz, legjobb a biopamut.Kerüljük a túlzottan csípős, fűszeres ételeket vacsorára. lehetőleg ne vigyünk a hálószobába munkával kapcsolatos dolgokat,az ágyban ne tv-zünk.Tartsuk a hálószobánkat sötéten vagy nagyon gyengén megvilágítottan.Lefekvés előtt a kéz, a lábfej és a nyak finom masszázsa segíti az ellazulást. Az ágyban feküdve vegyünk hosszú, mély lélegzeteket, hogy ellazuljon a testünk.

Tri-Ton answered 13 év ago

Feszültség alatt csupán a következőkre gondoltam. Önmagaddal tudj elszámolni, hogy amit tettél, jól tetted és teljes legyen az elégedettséged. Ha másban feszültség marad az – az  Ő gondja , nem kell vele foglalkozni. Ha maradtak függőben dolgok, annak megoldására pedig legyen ötletünk. Így nyugodtan fekhetünk le és nem, kell álmunkban is megoldást keresnünk.

Sára Biró answered 13 év ago

Ez így nagyon jó,de valóban este nekem is annyi új ötletem támad, a  feszültségen kívül is,hogy nehéz az elalvás! valahogy este az ember okosabb mint napközben! Ennek lehet oka túlhajtás is! Azért is irtam,hogy néhány ötlet,mert az ember kisérletezik! Gondolom Vica találsz te is itt hasznos tanácsot azért!

Horváth Anita answered 13 év ago

Orvosi citromfűből vagy afrikai citromfűből készült tea mézzel ízesítve

Szathmári Katalin answered 13 év ago

én levendula olajat szoktam a párnámra csepegtetni, ha stresszes vagyok ettől mindig jó alszom, de ne tegyél rá sokat, mert nagyon erős az illata, szóval elég egy csepp is:)

Vica35 answered 13 év ago

 Nagyon köszönöm a sok jó ötletet!