Tudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?

KérdésekTudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nagyon finom a saláta és egészséges. De odafigyeltek,hogy milyen öntetet tesztek rá?

25 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Cukorbeteg Receptek  egy oldal ahol  finom saláta receptek vannak öntetel cukorbetegek részére remélem meg találjátok nézétek meg.meg más egyébb ételek is.

Sára Biró answered 11 év ago

 Semmi köze sincs az éjszakai inzulinnak az étkezést követő vércukor emelkedésnek, az éjszakai inzulin adagot nem szabad változtatni , jó hogy nem mentél bele éjszaka egy hipóba. Érdekes ,hogy vannak betegek nálunk is akik ragaszkodnak az alacsony vércukorszinthez.Épp pénteken mondta el a doktornőm,hogy egy 5 % körüli HbA1c szint mennyire kóros egy cukorbetegnél, és milyen nagy kockázata van az alacsony vércukornak a szívinfarktus, ritmuszavar kialakulásában. 
Figyelem éjszakai inzulint ne emelgessétek csak azért,hogy vacsora után, lefekvéskor emelkedett vércukor értéket mértek!!!!!!

rgyörgy answered 11 év ago

Érdekes, hogy mennyire nem egységes a cukorbeteg ellátás /oktatás?/kicsi hazánkban. A gondozó főorvosa szerint jó érték a 5,3 Hba1c és az alacsony és magas értékek is jók. A háziorvostól kérdeztem mit tekintsek jó vc értéknek, Ő 4 és 6 mmo/l között mondta pedig tudja, hogy cukorbeteg vagyok. Jó, szót fogadok :-)) és legközelebb nem változtatok az éjszakai inzulinon. Köszönöm a segítőkész tanácsokat.

Sára Biró answered 11 év ago

 Étkezés előtt 5-6 mmol/, étkezés után 7-8 , persze függ az életkortól.És hogy mennyire egységes,itt az írányelv is :
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/2532/

Sára Biró answered 11 év ago

 Bocsánat aki egy évben egyszer megy a diabetológiára szakorvosi javaslatért, ezt nem nevezzük gondozásnak.

rgyörgy answered 11 év ago

Irigylem a Kapuvár környéki betegeket. Ahová én tartozom belosztályra, ott nincs gondozó. Ahol van ott meg "idegen" vagyok. Annyira idegen, hogy mikor mentő vitt be, még akkor se fogadtak, mert nem oda tartozom.