Tudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?

KérdésekTudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nagyon finom a saláta és egészséges. De odafigyeltek,hogy milyen öntetet tesztek rá?

25 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Cukorbeteg Receptek  egy oldal ahol  finom saláta receptek vannak öntetel cukorbetegek részére remélem meg találjátok nézétek meg.meg más egyébb ételek is.

Sára Biró answered 11 év ago

 Egyetértek Gabriella.
 Nemrég egyik ismerősöm kérte, hogy mondjak el neki néhány fogyókúrás ötletet, az egyik a saláta öntet volt. amiről beszéltem Azt mondta ő nem tud lemondani a bolti öntetekről, hisz azt hetente többször is elkészíti,mert a családja nagyon szereti.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Rá lehet keresni a neten a saját készítésű öntetekre!!! 🙂

Azért nem tudnak lemondani róla, mert hozzászoktak a sok ízfokozóhoz! :-(…mert még soha nem néztek utána, hogy mik is vannak benne! 🙁

ha tudnák kíváncsi lennék, hogy megennék-e???

Sára Biró answered 11 év ago

 Gabriella szerintem sok ember nem is olvassa el, hogy mit tartalmaz egy-egy öntet.

rgyörgy answered 11 év ago

Én most tanultam meg, hogy odakel figyelni a bolti öntetekre.10,5-re ugrott fel a cukrom, ami még sose volt mióta inzulinon"élek". Utólag megnézve a csomagot számtalan porított összetevője volt. Paradicsom por, asztali bor por, burgonyapor, fokhagymapor, ilyenekről   még nem is hallottam. Hiába, a jó pap is…

Sára Biró answered 11 év ago

Kedves  György ! Lehet hiányoztál azon az órán amikor ezt tanultuk ? 🙂 Tapasztalat az igazi.Tényleg osszátok meg egymással,mert sokat lehet ebből tanulni!

rgyörgy answered 11 év ago

Este módosítottam az inzulinon, kihagytam a pótvacsit. Reggelre helyreált a megszokott érték. Cellajegyzetben mindent leírtam tanulságként.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves György egyszeri 10 mmol-os vérc. értéket követően soha nem kell az inzulinon módosítani, inkább oda kell figyelni arra,hogy legközelebb tudjuk,hogy ez az öntet magasabb vérc. emelkedést okoz és kevesebbet eszünk belőle, vagy más saját készítésű öntetet csinálunk ( én az utóbbira szavazok 🙂 ) 

rgyörgy answered 11 év ago

Kedves Sárika, a maradék öntetpor a szemétben landolt. Van saját recept is, legközelebb az lesz használva. Az éjszakai inzulin emelést csak indokolt esetben szoktam alkalmazni. Eddig még mindig eredményes volt. Ma is már vacsora után vagyok, és egész nap szép vc értékeim voltak. Igyekszem mindent rögzíteni, feldolgozni, így sokkal könnyebb eligazodni.

Sára Biró answered 11 év ago

 György az éjszakai inzulint egy étkezés utáni 10-es vércukor érték miatt nem szabad emelni!!! A Humulin R inzulint adod az étkezéshez, az N-nek semmi köze nincs az étkezést követő 2-3 mmol-os  vércukor emelkedésnek. Akár életveszélybe is sodorhatnád magad!!

rgyörgy answered 11 év ago

Sárika, az éjszakai inzulint azért emeltem meg, mert magasabb vc értékkel indultam neki az éjszakának. Reggelre rendeződött a vc-m.