Tudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?

KérdésekTudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?
MariMarton asked 9 év ago

 Nagyon finom a saláta és egészséges. De odafigyeltek,hogy milyen öntetet tesztek rá?

25 Answers
Best Answer
Krisztina Kiss answered 9 év ago

Cukorbeteg Receptek  egy oldal ahol  finom saláta receptek vannak öntetel cukorbetegek részére remélem meg találjátok nézétek meg.meg más egyébb ételek is.

mimi xd answered 9 év ago

 A majonézes öntet sem egészséges.A hidegen sajtolt olajak,joghurt nagyon jó salátaöntet.

Sára Biró answered 9 év ago

 Valóban nagyon fontos a saláta fogyasztása,de nem mindegy,hogy milyen öntettel fogyasztjuk.Nincs jobb egy tál friss salátánál.Tele van természetes vitaminnal,ásványi anyagokkal.
Nagyon jó öntet a hidegen sajtolt olaj olíva, tökmagolaj,lehet citromot ráfacsarni,balzsamecetet .Sokféle képen el lehet készíteni,csak ne használjuk a bolti dresszingeket.

stewes answered 9 év ago

A zsírban oldódó vitaminok miatt jó egy kis olaj rá, legjobb talán az extra szűz olíva. A tökmagolaj férfiaknak külön is ajánlott, de vigyázni kell vele, mert sok a hamisítvány. Nem szeretném rossz hírét kelteni egy tájegységünk lakóinak, de ott az utak mellett lévő árusok többsége, a magukat nagy táblán hirdetők mindegyike hamisítványt árusít.

Legjobb lenne a saját kertben megtermesztett alapanyagból készíteni magát a salátát is, de hát erre nincs mindenkinek módja. De mindenkit óvnék a zacskóba zárt bolti keverékektől!

Sára Biró answered 9 év ago

 Szia Stewes,már hiányoltalak:-)   Igazad van,nekem az egyik kedvenc olajam a tökmagolaj,de amit az üzletben vettem  semmi íze nem volt. Nemrég kaptam Vas megyéből,na az igazi házi sajtolt olaj.Nagyon fonom vele a saláta.

stewes answered 9 év ago

Szia! Örülök, ha sikerült jót venned. Az Őrségben van ismerősöm, ő hívta fel a figyelmemet a csalókra. Van néhány dolog, amit csak ismerősnél (De nem is! Csak ismerősnél!), megbízható helyről szabad vásárolni. Ez is ilyen, de mézet, fűszerpaprikát is ide sorolom.

Sára Biró answered 9 év ago

 Valóban a fűszerpaprikám is onnan van és az üzletihez nem hasonlítható:-)

Sára Biró answered 7 év ago

 Aktuális téma, ilyenkor sokan készítünk saláta félét. Érdemes oda figyelni arra, hogy ha készen vesz valaki öntetet az tele van tartósítószerrel, cukorral. A legjobb , ha házilag mi magunk készítünk saláta öntetete.

Sára Biró answered 7 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=1077

Halász Gabriella answered 7 év ago

Én kefirrel szoktam az öntetet készíteni, illetve olíva olajjal… és soha nem veszek előre csomagolt salátakeveréket! 🙁

Pld. a  majonéz tele van tartósítószerrel, és cukorral… erre nagyon kevesen gondolnak, illetve kevesen olvassák el az összetevőket! 🙁