Tudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?

KérdésekTudjátok,hogy oda kell figyelni a salátaöntetre?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nagyon finom a saláta és egészséges. De odafigyeltek,hogy milyen öntetet tesztek rá?

25 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Cukorbeteg Receptek  egy oldal ahol  finom saláta receptek vannak öntetel cukorbetegek részére remélem meg találjátok nézétek meg.meg más egyébb ételek is.

mimi xd answered 13 év ago

 A majonézes öntet sem egészséges.A hidegen sajtolt olajak,joghurt nagyon jó salátaöntet.

Sára Biró answered 13 év ago

 Valóban nagyon fontos a saláta fogyasztása,de nem mindegy,hogy milyen öntettel fogyasztjuk.Nincs jobb egy tál friss salátánál.Tele van természetes vitaminnal,ásványi anyagokkal.
Nagyon jó öntet a hidegen sajtolt olaj olíva, tökmagolaj,lehet citromot ráfacsarni,balzsamecetet .Sokféle képen el lehet készíteni,csak ne használjuk a bolti dresszingeket.

stewes answered 13 év ago

A zsírban oldódó vitaminok miatt jó egy kis olaj rá, legjobb talán az extra szűz olíva. A tökmagolaj férfiaknak külön is ajánlott, de vigyázni kell vele, mert sok a hamisítvány. Nem szeretném rossz hírét kelteni egy tájegységünk lakóinak, de ott az utak mellett lévő árusok többsége, a magukat nagy táblán hirdetők mindegyike hamisítványt árusít.

Legjobb lenne a saját kertben megtermesztett alapanyagból készíteni magát a salátát is, de hát erre nincs mindenkinek módja. De mindenkit óvnék a zacskóba zárt bolti keverékektől!

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Stewes,már hiányoltalak:-)   Igazad van,nekem az egyik kedvenc olajam a tökmagolaj,de amit az üzletben vettem  semmi íze nem volt. Nemrég kaptam Vas megyéből,na az igazi házi sajtolt olaj.Nagyon fonom vele a saláta.

stewes answered 13 év ago

Szia! Örülök, ha sikerült jót venned. Az Őrségben van ismerősöm, ő hívta fel a figyelmemet a csalókra. Van néhány dolog, amit csak ismerősnél (De nem is! Csak ismerősnél!), megbízható helyről szabad vásárolni. Ez is ilyen, de mézet, fűszerpaprikát is ide sorolom.

Sára Biró answered 13 év ago

 Valóban a fűszerpaprikám is onnan van és az üzletihez nem hasonlítható:-)

Sára Biró answered 11 év ago

 Aktuális téma, ilyenkor sokan készítünk saláta félét. Érdemes oda figyelni arra, hogy ha készen vesz valaki öntetet az tele van tartósítószerrel, cukorral. A legjobb , ha házilag mi magunk készítünk saláta öntetete.

Sára Biró answered 11 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=1077

Halász Gabriella answered 11 év ago

Én kefirrel szoktam az öntetet készíteni, illetve olíva olajjal… és soha nem veszek előre csomagolt salátakeveréket! 🙁

Pld. a  majonéz tele van tartósítószerrel, és cukorral… erre nagyon kevesen gondolnak, illetve kevesen olvassák el az összetevőket! 🙁