Tudjátok,hogy milyen sok beteget félrevezet az a szó,hogy diabetikus termék ?!

KérdésekTudjátok,hogy milyen sok beteget félrevezet az a szó,hogy diabetikus termék ?!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Naponta találkozom (főleg idős,de van amikor fiatal ) betegekkel akik azt hiszik,hogy a diabetikus termékek "szabadon fogyaszthatók,mert nincs benne cukor".
A héten egy kb 15 éve cukorbeteg néni (akinek nem sikerül beállítani  a vércukrát) mondja,hát ezt ehetem mert nézzem meg diabetikus. Ma boldogan újságolta,hogy 10 alatt van a cukra,mert csak gyümölcsöt evett tízóraira és uzsonnára "egész nap nem nassolt" . Egyre jobban kezdnek mérgesíteni ezek a felíratok,hogy "DIABETIKUS" !
Mi a véleményetek? 

7 Válasz
Best Answer
jaskó answered 11 év ago

Vásároltok és szoktatok ilyen terméket fogyasztani. Ha igen, mennyit? A Diabetikus termék "varázs szó" sok emberrel elhiteti, hogy szabad a nassolás és akár korlátlanul is fogyasztható, pedig nem. Ezt sem lehet túlzásba vinni büntetlenül. Inkább normár termékeket vegyetet és azt  szépen beosztva fogyasszátok, mert a diabetikus termékek lassú, de tartósan magas  vércukor eredményt okoznak

katalin answered 12 év ago

Hát igen attol hogy cukor nincs benn szénhidrát akkor is van.

Nanita answered 12 év ago

Ahogy Katalin is írja, hogy attól, mert az van ráírva, hogy diabetikus, nem azt jelenti, hogy nincs benne szénhidrát, csak cukor helyett édesítővel készül.

Sára Biró answered 11 év ago

 ?

Árvai István answered 11 év ago

Látom, az Aldiban sok új diabetikus terméket találni. A vegyis kérdésemben majd sorra veszem őket összetétel szerint, utánajárva, mi mire jó, mi az előnye, hátránya.
Házaspár tanakodik az új termékek előtt. Odamegy hozzájuk valami öltönyös-nyakkendős vezető. Az első szavakat még nem hallom, de ezt igen: „…egészen nyugodtan megvehetik a rokonnak. Ebben nincs cukor, úgy hogy nyugodtan ehet belőle a cukorbeteg annyit, amennyit csak akar.”
Egyébként az újdonságok: cukorka, csokoládé, nápolyi, jégkrém, pékáru.

Árvai István answered 11 év ago

Nem ide illik, de most jutott eszembe, talán nem nagy baj, ha leírom: Állítólag a japánoknál ismeretlen a magas vérnyomás, a cukorbetegség. Az ételeik miatt. Olvasok egy törzsről, ahol a 110-es szisztolés vérnyomás is már magas a többihez képest, s idős korikra sem emelkedik. Valahol Dél-Amerikában élnek. majdnem kizárólag csak bogyós gyümölcsöket esznek.

Sára Biró answered 11 év ago

István mi is ezt tapasztaljuk, ez él a köztudatban és sok diabéteszes beteg fejében is, azért utálom ezt a  szót,hogy "diabetikus" . Ha tehetem soha nem használom, az utóbbi időben egyre kevesebbszer.