Tudjátok,hogy milyen sok beteget félrevezet az a szó,hogy diabetikus termék ?!

KérdésekTudjátok,hogy milyen sok beteget félrevezet az a szó,hogy diabetikus termék ?!
Sára Biró asked 8 év ago

 Naponta találkozom (főleg idős,de van amikor fiatal ) betegekkel akik azt hiszik,hogy a diabetikus termékek "szabadon fogyaszthatók,mert nincs benne cukor".
A héten egy kb 15 éve cukorbeteg néni (akinek nem sikerül beállítani  a vércukrát) mondja,hát ezt ehetem mert nézzem meg diabetikus. Ma boldogan újságolta,hogy 10 alatt van a cukra,mert csak gyümölcsöt evett tízóraira és uzsonnára "egész nap nem nassolt" . Egyre jobban kezdnek mérgesíteni ezek a felíratok,hogy "DIABETIKUS" !
Mi a véleményetek? 

7 Answers
Best Answer
jaskó answered 7 év ago

Vásároltok és szoktatok ilyen terméket fogyasztani. Ha igen, mennyit? A Diabetikus termék "varázs szó" sok emberrel elhiteti, hogy szabad a nassolás és akár korlátlanul is fogyasztható, pedig nem. Ezt sem lehet túlzásba vinni büntetlenül. Inkább normár termékeket vegyetet és azt  szépen beosztva fogyasszátok, mert a diabetikus termékek lassú, de tartósan magas  vércukor eredményt okoznak

katalin answered 8 év ago

Hát igen attol hogy cukor nincs benn szénhidrát akkor is van.

Nanita answered 8 év ago

Ahogy Katalin is írja, hogy attól, mert az van ráírva, hogy diabetikus, nem azt jelenti, hogy nincs benne szénhidrát, csak cukor helyett édesítővel készül.

Sára Biró answered 7 év ago

 ?

Árvai István answered 7 év ago

Látom, az Aldiban sok új diabetikus terméket találni. A vegyis kérdésemben majd sorra veszem őket összetétel szerint, utánajárva, mi mire jó, mi az előnye, hátránya.
Házaspár tanakodik az új termékek előtt. Odamegy hozzájuk valami öltönyös-nyakkendős vezető. Az első szavakat még nem hallom, de ezt igen: „…egészen nyugodtan megvehetik a rokonnak. Ebben nincs cukor, úgy hogy nyugodtan ehet belőle a cukorbeteg annyit, amennyit csak akar.”
Egyébként az újdonságok: cukorka, csokoládé, nápolyi, jégkrém, pékáru.

Árvai István answered 7 év ago

Nem ide illik, de most jutott eszembe, talán nem nagy baj, ha leírom: Állítólag a japánoknál ismeretlen a magas vérnyomás, a cukorbetegség. Az ételeik miatt. Olvasok egy törzsről, ahol a 110-es szisztolés vérnyomás is már magas a többihez képest, s idős korikra sem emelkedik. Valahol Dél-Amerikában élnek. majdnem kizárólag csak bogyós gyümölcsöket esznek.

Sára Biró answered 7 év ago

István mi is ezt tapasztaljuk, ez él a köztudatban és sok diabéteszes beteg fejében is, azért utálom ezt a  szót,hogy "diabetikus" . Ha tehetem soha nem használom, az utóbbi időben egyre kevesebbszer.