Tudjátok , hogy a kullancsok már támadásra készek???

KérdésekTudjátok , hogy a kullancsok már támadásra készek???
Marika kérdezte ennyi ideje: 12 év

Nagyon kell vigyázni és figyelni ,mert a jó idő beálltával a kullancsok felébredtek és csípésükkel betegséget terjesztenek !!! Ma a cicám bundájából szedtem ki egyet , nagyon kell most figyelni a házi állatokra is . Szerencsére még nem kezdett el szívni ……..

4 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Marika leírnád,hogyan tudtad kiszedni a cicából a kullancsot?

Marika answered 12 év ago

A kullancsok 20- 30 % -a fertőzött általában a közönséges vagy más néven vöröshasú kullancsok terjesztik a Lyme kórt és a vírusos agyhártya gyulladást . A kullancsok fertőzöttsége rágcsálók véréből vérszívás útján terjed .  Nagyon óvatosan kissé csavarva csipesszel , kell eltávolítani a kullancsot , vagy ha van speciális kanállal . Nekem egy szemöldök csipesz segített ebben , utána nagyítóval megnéztem , hogy nem maradt a cicám bőrében semmilyen testrésze . Ez is nagyon fontos !!

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Kedves Marika Lyme kórt ismerjük jó pár éve aput meg csipte egy kullancs  és nagy folt jelen meg kb 2 hetire rá ami egyre csak nőt , és bőrgyógyászaton vérvétel és kiderült Lyme kór ,hónapokig antibiotikum kúra, hála rendbe jött azóta többször ismét meg csípte  de azok nem voltak fertözötek…..Igy tényleg nagyon kell vigyázzni. Már bennem is volt jó pár alkalomal hála sose volt fertőzőt……

Sára Biró answered 12 év ago

 Most hallottam a tévében,hogy érdemes  fokhagymát, B vitamint fogyasztani, mert  segítenek abban, hogy a kullancsok elkerüljenek:-)