torokgyulladás esetén emelkedhet a vércukor?

Kérdésektorokgyulladás esetén emelkedhet a vércukor?
Gyöngyi kérdezte ennyi ideje: 12 év

Tegnap nagyon megfájdult a torkom. Este rázott a hideg (de nagyon) megmértem, hogy lázas vagyok-e, csak 36,9 volt. Vacsora után 1,5 órával a cukrom 8 volt, így 22:00-kor meglepődtem, amikor is a vércukrom 8,8 volt. A gyulladástól ment fel?
Mára már nem fáj a torkom, kicsit még érzem, viszont emelkedettebb a vércukrom. Ti mit tapasztaltatok?

5 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Igaza van Sárikának! Ha esetleg semmi más magyarázatot nerm találtok egy makacsul magas vércukor értékre, akkor alaposan szét kell nézni "önmagunkban". Bármilyen gyulladás, akár egy kisebb körömágy gyulladás is emelhet. Ilyenkor a magas érték csak okozat, tehát a kiváltó okot kell megszüntetni és akkor rendeződik a cukorszint is.

Sára Biró answered 12 év ago

 Bizony Gyöngyi minden fajta gyulladás megemeli a vércukrot, gondolom ebben a többiek is megerősítenek?!

Sára Biró answered 12 év ago

Gyöngyi mi újság ?

Gyöngyi answered 12 év ago

Szia Sárika!

Holnap megyek kihúzatni a mozgó fogam. Sajnos már nincs mit tenni. A köhögésem is megvan. Most nem zavar annyira, csak néha reggel köhécselek. Aztán elmúlik. Amíg szedtem a hörgőtágítót nem köhögtem. Majd ha már megint zavar, akkor elmegyek a gégészhez. Csak már unom ezt az örökös orvoshoz járkálást. Hol fogorvos, hol gégész. A torkom akkor már egy nap múlva sokkal jobb lett, pár nap alatt elmúlt. A fogyás is stagnál jelenleg. De azért tekerem az ellipszist rendületlenül. Azt figyeltem meg, ha véletlenül felmegy a cukrom 10 fölé 10-12 között, akkor beadok 1 egység NovoRapidot és 30 perc alatt szépen lemegy. Lehet hogy azért nem fogyok, mert több gyümölcsöt ettem. Én egyébként télen jobban tudok fogyni. Hát nagyjából ennyi.

Marika answered 12 év ago

Szia Gyöngyi !! Bizony a beteg fog is lehet gyulladásos góc ami megemeli a vércukor értékeket .Mielőbbi gyógyulást kívánok !!!