Tönkrement az Optimum gépem!

KérdésekTönkrement az Optimum gépem!
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ma teljessen feladta az Optimum gépem.Tegnap váltottam ki hozzá tesztcsíkot 3 dobozzal.Ilyenkor mi a leggyorsabb megoldás?Elküldöm bevizsgálni,amíg visszajön sok idő,mérni nemtudok,pedig most mégjobban kellene.a tesztcsíkot nem veszik vissza a gyógyszertárban,felbontatlan.kicsit sok lenne most új gépet venni  teljes áron(még nem kaphatok  újat)+az ehavi mérőcsík adag már ki van váltva,de újabb Optimum gépet nemigazán szeretnék.Ilyenkor mi a teendő?

9 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Én úgy tudom, hogy tart még az az akció, hogy az Optimum gépeket és az annál régebbit ( Personált) beszámítják Partner gép árába. De az is lehet, hogy az új Trendébe is, mintha Sára említette volna valahol itt  a Trendnél is ezt a lehetőséget. A Partner gépbe jó az optimum a stixed.

rgyorgy answered 12 év ago

Nem lehet, hogy csak aksit kellene cserélni benne? Hat évig garanciás a készülék. Még a personát mérőt egyszer bevittem a 77 Elektronika szervizébe, azonnal hozzáfogtak megjavítani. tíz perc múlva kész volt.

Sára Biró answered 12 év ago

Sziasztok! Edina én nem cserélném be az Optimum készüléket Partnerre, mert most már a DCont Trend-re is lehet cserélni ( még nem mindenik gyógyszertárban), igaz ez 3000 forintba kerül,de sokkal korszerűbb,mint a  Partner.
Amikor anyagilag megengedheted mindenképpen szerezz be egy második vércukormérőt. Mikor írtak fel vércukormérőt?

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!A Trenddel a problémám,hogy ideál tesztcsíkkal működik,nekem meg optimum tesztcsík  lett kiváltva a havi adag,sztornózni nem lehet,még a gyógyszertárban sem veszik vissza,így erre a hónapra más tesztcsíkot elvileg recepre nem kaphatné.leggyorsabb és legegyszerűbb az volt,hogy reggel kapom a partnert,majd beküldöm az optimumot a 77elektronikába,ha lehet javítani akkor ez lesz egyenlőre a pótkészülék.délután így is éreztem,hogy magas a cukrom de mérni nem tudtam,beadtam 3e novorapidot kb rá 2 1/2órára éreztem,hogy lent van,szóval nem voltam valami jól és így korrigálni igen nehéz,hogy nem tudom mennyi a cukrom.nem szeretnék több napig mérés nélkül lenni,főleg a vasárnapi majdnem bekómálás után.most ez volt a legegyszerűbb.az elromlott gép 4 éves,még garanciális,már csak el kell juttatnom a 77be.

Sára Biró answered 12 év ago

 Edina kérjél kölcsön a gondozóból egy készüléket,biztosan adnak. Milyen készüléket adsz be cserére,ha az Optimumot elküldöd a 77-be?Mi történt vasárnap?

Edina answered 12 év ago

Szia Sára!3 gyógyszertárban voltam,"falakba ütköztem",lehet,hogy itt le vagyunk maradva,de volt ahol nem is hallott a hölgy a Trend-ről,nem hogy még csere….az itteni cukorgondozó…hát…4szer hívtak fel,hogy új időpontot adjanak,mert mégsem jó a dokinak,így kerültem a Péterfybe Anita ajánlásával,ott rögtön fogadtak.Vasárnap párom vette észre,hogy alvás közben nem stimmel valami,próbált felkelteni,pofozgatott míg magamhoz tértem,nem emlékszem semmire.este 21.30kor beadtam a lantust,ekkor 3,5 volt a cukrom,megettem a kekszet,de késöbb hirtelen leesett,gondolom a jó kis hidegfront,vihar is közbejátszott.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Edina, sajnos csak heti 1-2x olvasom most a KEVA-t, de talán nem késő még reagálnom. Nekem feleslegessé vált egy partner gépem, mivel az Ideál mellé vettem tartaléknak egy Trend-et. Van hozzá maradék tesztcsíkom is. Ha érdekel a dolog, kerss meg email-ben (megtalálod a honlapomon). De hadd javasoljam, hogy szánd rá a pénzt egy korszerűbb gépre, egyszerűen azért, mert a laikus számára is nyilvánvalóan jobb. Ez pedig magabisztosabbá tesz. Ha nem bízol a gépedben, az is biztosan rosszul hat a cukorértkedre egy válságos időszakban.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Én is azt tapasztaltam, hogy a gyógyszertárak tojnak a cserekcióra. Sok diabetológia azonban közvetlen kapcsolatban áll a gyártóval, ezeknél lehet cserélni. Ha ez sem jön be, akkor: http://www.e77.hu/hu/attachments/docs/Csere_Trend_r%C3%A9szletek.pdf

Még egy javaslat azoknak, akiknek NINCS TARTALÉK vércukormérőjük. Hogy ne járjanak úgy, mint Edina, célszerű tartani otthon egy doboz régi fajta Personal Aktív tesztcsíkot. Ennek a tubusán ugyanis még van színskála, így gép nélkül is meg tudjuk mérni a cukrunkat, a kissé fapados, de a semminél mindenképpen jobb szín-összehasonlító módszerrel.

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián egyetértek Veled,nem bírom hangsúlyozni a betegeknek,hogy szerezzenek be két készüléket,mert ha az egyikkel gond van,akkor elő lehet venni a másikat.( Krisztián távol vagy? jó lett a HgbAlC-d?)